Kjell Svenning og Pål Andersen i Spjotheia velforening sammen årets turprisvinner Jostein Andreassen i midten.
Kjell Svenning og Pål Andersen i Spjotheia velforening sammen årets turprisvinner Jostein Andreassen i midten.

Inviterer til Spjotheia-dagen 1.mai med verdensrekordforsøk

Publisert Sist oppdatert

Tradisjonen tro inviterer Spjotheia velforening til Spjotheia-dagen 1.mai. I år som tidligere år byr foreningen på gratis pølser til de som tar tur opp til Søgnes høyeste topp mandag 1. mai.

Stortalentet Selma White er klar for verdensrekord-forsøk.
Stortalentet Selma White er klar for verdensrekord-forsøk.

Fra klokka 12.00 blir det tale for dagen, utdeling av årets turpris, trekning av premier og endelig et etterlengtet verdensrekord forsøk.

Fortjent: Sjeldent har det vært en mer fortjent vinner av årets turpris, da den for 2023 tildeles Jostein Andreassen som med sine turbøker har vært en stor bidragsyter til å få folk ut på tur i skog og mark.

Til sammen tre bøker med turforslag i Søgne har Jostein Andreassen gitt ut siden den første boka kom ut i 1993. I 2008 kom boka God tur, 50 turforslag i Søgne. Denne boka var så populær at hele opplaget ble solgt ut. Dette medførte flere henvendelser til forfatteren som like før jul 2022 kom ut med boken 24 anbefalte turløyper i Søgne, hvor Spjotheia velforening er omtalt i forordet.

Under Spjotheia-dagen blir det trekning av tre turbøker av de som skriver seg inn i besøksboka. Ettersom forfatteren vil være til stede, vil vinnerne av bøkene få muligheten til å få med seg hjem et signert eksemplar av boka.

Verdensrekordforsøk: Etter flere års opphold er det i år tid for et nytt verdensrekordforsøk i den fem kilometer lange Spjotheia-rundt løypa. I år er det multitalentet Selma White som skal prøve seg på Gunn Reidun Uslands gjeldene verdensrekord i dameklassen på 29,32 minutter.

Selma som er et av Norges største talenter i både orientering og skiorientering er klar for å sette verdensrekord i den klassiske løypa. Arrangøren har gitt tillatelse til bruk av hare under verdensrekordforsøket. I følge ryktene er haren blant verdens beste i sin aldersklasse.

Kart over Spjotheia-rundt løypa og anbefalt parkering ved Røyrvann.
Kart over Spjotheia-rundt løypa og anbefalt parkering ved Røyrvann.

Pølser: Som vanlig blir det fyr på Spjotheia-grillen hvor arrangøren deler ut gratis pølser i brød så lenge beholdningen rekker. I årets tale ved Sportslig leder vil man denne gangen ikke ta opp politiske temaer, derimot vil ta for seg den teknologiske utviklingen på Spjotheia de siste 20 årene.

I følge kunstnerisk leder Kjell Svenning så blir det perfekt turvær på 1. mai, så da skal man lete godt for å finne unnskyldninger for ikke å ta turen til Søgnes høyeste topp mandag.

Powered by Labrador CMS