Fredag skrev Søgne og Greipstad Sparebank under en hovedsponsoravtale med Sørlandets matfestival Event AS. F.v.: Leder for forretningsutvikling, IKT- og Marked, Lene Apland, administrerende banksjef Vidar Skaaland, Svend Åge Lauvrak og Kathrine Lauvrak i Sørlandets matfestival.

Vil skape liv i Høllen en lun augustdag

Publisert Sist oppdatert
Her på plenen i Høllen vil Sørlandets matfestival arrangere heldagsfestival for distriktet.

– Vi vil gjerne skape litt liv på toppen av alt det som skjer i næringslivet i Søgne. Det vi tenker er en form for mat- og kulturfestival i Høllen, gjerne på en lun sensommerkveld i området ved den store plenen der nede.

Det sier Svend Åge Lauvrak til N247 fredag formiddag. Søgne-mannen er festivalsjef for Sørlandets matfestival som hadde sin oppstart i 2019 på Torvet i Kristiansand. I fjor hadde festivalen 17.000 besøkende og arrangørene vil nå skape en heldagsfestival i Søgne.

Sponsoravtale

Fredag morgen skrev selskapet under en sponsoravtale med Søgne og Greipstad Sparebank som nå går inn som hovedsponsor de kommende tre årene. Lauvrak og kona Kathrine er hovedeiere i Sørlandets matfestival Event AS.

– Vi syns det er utrolig spennende å ha med oss en lokal bank som ser verdien i vårt arbeid med å skape en festival som bidrar til verdiskapning for hele regionen. Det er gøy at banken vil bli med oss å utvikle festivalen videre for å skape en slik arena til mat og drikkeprodusenter i Agder.

– Vi jobber for å skape noe lokalt i Søgne. Vi ser for oss en lørdag med liv og røre nede i Høllen en sensommerdag. Stikkord er folkefest, og oddsen er høy for at vi får dette til, fortsetter han.

Heldagsarrangement

Bildet er fra Sørlandets matfestival i Kristiansand hvor 17.000 publikummere møttes til festival i fjor.

Årets matfestival i Kristiansand 2. helgen i juli utvides til også å ha utstillere i Gravane i Kvadraturen. I Høllen ser de for seg et heldagsarrangement med masse aktiviteter med næringsliv i bygda som kan ha et «Kick off» etter sommerferien, mat og drikke for små og store. På kveldstid konsert med en artist som treffer Søgne-folk og servering i god matfestivaltradisjon.

– Vi vil gjøre noe i bygda vår og mener dette kan bli et flott alternativ for alle i bygda når så mye skjer på Torvet i Kristiansand, avslutter han lattermildt uten å ville gå inn på diskusjonene rundt oppsplitting av storkommunen.

Lauvrak lover å komme tilbake når et arrangement er satt.

– Spennende

– Dette er spennende, spesielt med tanke på et det er lokale krefter som står bak. Et arrangement i Høllen vil nok mange av beboerne i Søgne og Songdalen sette pris på og vi tror at en slik type festival vil bli veldig godt mottatt. Dette er noe vi nå er en stolt sponsor av, sier Lene som er leder for forretningsutvikling, IKT- og Marked i Søgne og Greipstad Sparebank.

Powered by Labrador CMS