Lyst til å bli hjelpekorpser?

Publisert Sist oppdatert
Stine Svalland er korpsleder i Søgne Røde Kors Hjelpekorps.

– Hjelpekorpsene i Norge har hatt mye å gjøre denne sommeren, og våre frivillige har stilt opp for å bistå med evakuering, henteoppdrag, sanitetsvakter, leteaksjoner og så videre. Vi trenger alltid nye frivillige sjeler som har litt ekstra tid i hverdagen, og som kan tenke seg å bidra til samfunnet.

– Er førstehjelp noe du interesserer deg i og ønsker å lære mer om? Liker du deg i fjell, skog og mark? Liker du mennesker, samtaler, relasjoner og nye vennskap? Kanskje hjelpekorpset kan være noe for deg, skriver Røde Kors en i en oppdatering på sosiale medier.

Korpsleder i Søgne Røde Kors Hjelpekorps, Stine Svalland sier til N247 at lokallaget skal ha nye kurs ut over høsten. Det i samarbeid med Lindesnes Røde Kors Hjelpekorps. Svalland ble hjelpekorpsleder i februar i år. Til daglig er hun ambulansefagarbeider i Mandal.

– Det fleste kursene vil foregå i Mandals-regionen, men akkurat det programmet er ikke satt enda. Vi vil gjerne at interesserte tar kontakt med oss lokalt i Søgne og da vil vi informere om kurset som starter 13. september og vil foregå med jevne mellomrom frem til 12. november. Kurset fører frem til kvalifikasjon som hjelpekorpser ved bestått, sier hun.

Kursdagene inneholder pasientundersøkelse, hjerte- og lungeredning, førstehjelp, samband, søk og redning, samt teori.

I 2022 gjennomførte hjelpekorpsene i landet 1.773 søk og redningsoppdrag, 4082 ambulanseoppdrag, antall frivillige var 6.000.

Fått med deg denne?

Powered by Labrador CMS