Kystmagasinet: Båt og kvotekjøp for flere hundre millioner kroner

Publisert

Det Søgne-baserte selskapet Stokksund AS har kjøpt tråleren «Sjøglans» med kvoter fra rederiet Heggøy AS i Askvoll i Ytre Sogn.


Det melder Kystmagasinet.no torsdag ettermiddag.
Stokksund AS eies av Carl Aamodt, Tobias Ekberg Salthaug, Bastian Salthaug, Yngvar Salthaug, Yngvar Aamodt og Tom Arne Aamodt. Dette er det samme selskapet som eier «Sille Marie» som i følge nettstedet har vært årets mest effektive mindre fartøy i fisket etter Tobis. Per 15. juni har tråleren levert 7.000 tonn fisk. 2.740 tonn tobis og 3.530 tonn NVG-sild. I følge Kystmagasinet.no er en del av fangstene meldt inn av «Sille Marie» og senere som leiefartøy for nybygget «Sille Marie» som N247 skrev om i juli 2021.
- Det er mye riktig i det Kystmagasinet skriver, sier Carl Aamodt torsdag ettermiddag.
Kjøpet anslås av nettstedet til å ha kommet på rundt en halv milliard kroner med kvoter.
44 meter
«Sjøglans» har største lengde på 44 meter og ble bygget i 1998 ved Eidesvik Skipsbyggeri i Hardanger.
- Nybygget «Sille Marie» begynner å ta form og ser nå ut som en båt. Etter at stålarbeidene er ferdige i Polen skal nye «Sille Marie» til Karstensen Shipyard i Skagen for ferdigbygging, klargjøring og levering.
Stolte
- Nå som nyheten sprakk, er vi stolte av å kunne føre slike prosjekter til mål, og bidra til å løfte satsingen på fiskeri i regionen vår. Det er et resultat av et godt lag, med eksepsjonelt gode drivere i familien salthaug. Vi nyter stor tillit hos de som finansierer slike volum for oss, og vi har et alvorlig forhold til dette. Vi satser på å levere varene, også i dette prosjektet, avslutter Aamodt (bildet).
Sist oppdatert 16.06.2022 klokken 19:26 av Nicolai Prebensen
"Sjøglans" er 44 meter lang og bygget ved Eidesvik Skipsbyggeri i Hardanger i 1998. (Foto: Privat)
Powered by Labrador CMS