Caroline Finnestad Lund tok fredag sin andre fjerdeplass på Landsskytterstevnet 2023 på Voss.

Landsskytterstevnets siste dag: Ny fjerdeplass til Caroline

Landsskytterstevnet 2023 på Voss ble avsluttet fredag med finaler i feltskyting. Før de 12 avsluttende finaleskuddene var det Caroline Finnestad Lund i klassen eldre junior og Tor Harald Lund som hadde mulighet for plassering i toppen av resultatlistene i det som er Norgesmesterskapet i feltskyting.

Caroline endte i finalen med resultatet 11 av 12 treff og to innertreff, totalt inkludert innledende runder 41 av 42 treff. Det holdt til nok en fjerdeplass for Søgne-jenta.

I det siste finalelaget lå Tor Harald Lund som nummer 12 etter 30 treff i innledende runde. Torsdag kveld måtte Lund trekke seg fra finalen i Stang-skyting grunnet sykdom, og skytingen fredag bar preg av en konkurrent som ikke var i sin beste dagsform. Lund endte med resultatet 11/3 etter en serie høyt i målfiguren, og med sluttresultatet 41/3 endte han et godt stykke nede på resultatlista. Han ble også forbigått av Mette Finnestad som i et tidligere lag fikk resultatet 41/6 etter 12/6 i finalen.

Norgesmester og vinner av Kongepokal 2023 ble til slutt Tor Arnfinn Homme fra Kristiansand og omegn som med resultatet 12/10 i finalen og totalsum 42/10 tok sin tredje NM-tittel og sin andre Kongepokal.