Lesja Odin tok rekorden: - Helt sykt!

Publisert

Søndag kveld ble Øystein Tjomslands supertraver Lesja Odin historisk da han tok sin 25.strake seier fra debuten.
Spekulasjonene har gått i flere måneder i travmiljøet; skulle det være mulig for Lesja Odin å ta pappa Moe Odins «umulige» norgesrekord på 24 strake seier fra debuten? For to uker siden tangerte seiersmaskinen rekorden, søndag kveld var det duket for rekordfest i Travparken.
Tjomsland-traveren lot seg ikke affisere av at han nå møtte hester med mer enn dobbelt så mye inntjent i karrièren, og fosset i sedvanlig stil unna til seier.
- Det er helt sykt!, utbrøt trener og kusk Øystein Tjomsland etter løpet.
- Det er så mange marginer som kan bikke feil vei i løpet av 25 starter, det er jo vanskelig nok bare å vinne ett travløp, smilte en lettere hoderystende sørlandschampion.
Oppasseren skapte spenning
Rundt den siste svingen så en liten stund Gjerstad-hesten Løkki Dino seiersfarlig ut, men speeden ebbet ut de siste 100 meterne og Lesja Odins oppasser Per Vetle Kals som kusket Løkki Dino måtte ta til takke med å beundre ryggtavla til sjef Tjomsland den siste biten inn mot mål.
- Lesja Odin løser oppgaven i dag på en fantastisk måte, i dag møter han herdete hester som har tjent mye mer enn ham. To ganger underveis i løpet var det også kritisk da hester rundt ham galopperte, men han løste det på klassehestens vis, roste Tjomsland.
Lesja Odin travet knallsterke 1.24,8/2160 meter, og GPS-klokken til Tjomsland viste 1.15,9-fart på det raskeste underveis i løpet! Nå venter jakten på Lannem Siljes 30 strake seire, som topphoppa tok etter å ha vært nummer to i sitt debutløp.
Vant storløp lørdag
Øystein Tjomsland stod selv på sidelinjen og hadde overlatt tømmeføringen av Våler Nikolai til Åsbjørn Tengsareid. Rogalendingen takket for tilliten ved å hjemføre Telemarkløpet bak sørlandshesten på sterkt vis. Våler Nikolai var tidligere i år toer i det svenske derbyet og viste seg klassen bedre enn lørdagens konkurrenter. Tjomsland-traveren bokførte årets tredje triumf da han vant på 1.25,4/2140 meter.
Av: Richard Ekhaugen, Sørlandets Travpark AS
Sist oppdatert 02.12.2019 klokken 11:46 av Jon Aamodt
Åsbjørn Tengsareid takket for tilliten ved å styre Tjomsland-hesten Våler Nikolai inn til seier i Telemarkløpet. T.h. hestens oppasser Benedicte Bjørnstad. (Foto: Hesteguiden.com)
Powered by Labrador CMS