Like aktuell etter 25 år

Publisert

25 år etter urfremførelsen fyller Sanger om Søgne igjen Amfiet på Søgne gamle prestegård. Med en blanding av tidligere fremførte tekster og nyskrevne sanger med dagsaktuelle tema ble forestillingen tatt imot med velfortjent applaus på den første av tre forestillinger fredag kveld. 
Årets oppsetting, som har vært utsatt i to år, er den femte i rekken, og flere av sangerne i prosjektkoret kan med rette kalles veteraner etter å har vært med siden oppstarten i 1997. 
Stor bredde
Til årets oppsetting har prosjektkoret med seg et sammensatt barnekor, dansere fra Søgne Danseklubb, profesjonelle musikere med band og blåserrekke, profesjonell dirigent og regi og ikke minst de profesjonelle solistene Benedikte Sofie Ribe og Sveinung Hølmebakk. Den store bredden i kunstnerisk utfoldelse er uten tvil med på å gjøre fremførelsen til en publikumssuksess fra ouverturen til finalen. 
Lokalt, men like aktuelt
Det kan nok kreve en viss lokalkunnskap for å fange opp alle detaljer i tekstene skrevet av Petter Hangeland og Pål Repstad. Navn som Sebbetåa, St. Johnnere og Tjomsland-diesel er kanskje ikke like kjente i de mest urbane deler av kommunen, men så er da også Sanger om Søgne i første rekke «Bilder fra ei Sørlandsbygd» i følge arrangørens beskrivelse, og med dette utgangspunktet treffer tekstene sitt publikum på en utmerket måte. 
Når de nyskrevne tekstene også fanger opp dagsaktuelle tema som kommunesammenslåing og bygging av ny motorvei, er dette et godt eksempel på at Sanger om Søgne er like dagsaktuelle som for 25 år siden. Sammen med de tidløse klassikerne om Sebbetåa, Søgneelva, Tjomsland-dieselen og flere, er årets oppsetting er god kombinasjon av nytt og klassisk innhold. 
- Lagspill
- Vi følte det gikk som planlagt og er veldig fornøyde. Det er alltid gøy når vi ser smil og latter fra publikum og fra scenen, sier innøver i prosjektkoret Kjell Sverre Langenes til N247 etter konserten. 
Han legger til at oppsettingen har vært et lagspill der alle involverte har vist stor positivitet og vilje og evne til å finne løsninger og spille hverandre gode. 
- Vi har allerede fått veldig mange gode tilbakemeldinger fra publikum og gleder oss stort til å gå på scenen igjen i kveld, sier Langenes. 
Lørdag og søndag
Gikk du glipp av fredagens oppsetting av Sanger om Søgne i Amfiet på Søgne gamle prestegård, så fortvil ikke. Lørdag og søndag går artistene igjen på den samme scenen, men etter dette blir det trolig fem år til muligheten byr seg igjen. 
Bilder fra Sanger om Søgne 2022. (Foto: Jon Aamodt).
Å, jentane på Langenes, der har de Salongen.
Solister: Benedikte Sofie Ribe og Sveinung Hølmebakk.
Tappen på Tangvall
Litt mekking må til.
Endelig start på Tjomsland-dieselen.
Søgneelva
Barnekoret på scenen.
Finale.
Amfiet på Søgne gamle prestegård like før start av fredagens oppsetting av Sanger om Søgne. (Foto: Jon Aamodt)
Prosjektkoret varmer opp på vei inn på scenen. (Foto: Jon Aamodt)
Powered by Labrador CMS