I lokalet til Farmors kjøkken på Lohnelier har Christer Nerdrum og Laura Vartiainen flyttet inn med sin virksomhet Nerdrum Chocolate Witch.

Sjokoladefabrikken i Lohnelier

Publisert

I et industribygg på Lohnelier har det i løpet av våren dukket opp en sjokoladefabrikk.

– Selskapet fikk navnet Nerdrum Chocolate Witch da vi startet opp, kanskje vi bør gjøre navnet mer norsk og kalle oss for Sjokoladeheksa etter hvert, sier Christer Nerdrum til N247 onsdag.

Det er Nerdrum som sammen med sin finske partner Laura Vartiainen har flyttet inn i industrikjøkkenet til Farmors kjøkken.

I industribygget på Lohnelier har gründerne fått tilgang til industrikjøkkenet til Farmors kjøkken.

– Vi er først og fremst en sjokoladefabrikk, men lager også deilige makroner og tenker også å tilby andre varer som er relatert til denne virksomheten, sier Nerdrum og legger til at Laura er utdannet konditor fra Finland.

Startet på Flekkerøy

De entusiastiske partnerne forteller at da de bestemte seg for å starte produksjon av sin nydelige konfekt skjedde dette på Høyfjellet på Flekkerøy høsten 2022. Etter et opphold i Vennesla der paret etter hvert ikke fant egnede lokaler, fikk de tilbud om å ta i bruk Farmors kjøkken på Lohnelier, og for en måneds tid siden ble virksomheten flytte hit.

- Vi er avhengige av å ha et lokale som er godkjent av Mattilsynet når vi holder på med denne produksjonen, forklarer Nerdrum.

Konfektsjokolade utformet og smaksatt av konditor Laura Vartiainen er selskapets hovedprodukter.

Flott mottakelse

Så langt har gründerne benyttet seg av ulike messer og arrangement for å selge sine produkter, og Nerdrum forteller om god respons lokalt, ikke minst på Søgne gamle prestegård.

Laura Vartiainen og Christer Nerdrum med konfekteskene som selges på messer og i selskapets nettbutikk.

- Ellers tar vi imot bestillinger i vår nettbutikk og håper vi etter hvert kan få til utsalg gjennom lokal butikk, utdyper han.

Råvarene til konfektbitene er belgisk sjokolade som smaksettes og formes med kyndig hånd av konditoren.

- Dette er ikke fabrikkproduksjon, men et håndverk hvor vi har kontroll på de ferdige produktene vi lager, forklarer Vartiainen.

Nerdrum legger til at de av naturlige årsaker ikke kan ha besøkende løpende rundt i produksjonslokalene, men legger til at de er åpne for besøk dersom noen ønsker kontakt og vil komme på besøk.

Powered by Labrador CMS