Skattedirektør Nina Schanke Funnemark minner om at det er viktig å sjekke at alt stemmer før du leverer skattemeldingen.

I dag sendes de første skattemeldingene ut – 70 prosent ligger an til å få penger igjen

Publisert

– Fra og med i dag starter Skatteetaten å sende ut skattemeldingen til cirka 5,1 millioner lønnstakere, pensjonister og enkeltpersonforetak. De foreløpige tallene viser at 2,7 millioner ligger an til å få skatt til gode, skriver Skatteetaten i en pressemelding torsdag morgen.

De neste to ukene kommer skattemeldingen til 5,1 millioner personer og enkeltpersonforetak. Skattedirektør Nina Schanke Funnemark minner om at det er viktig å sjekke at alt stemmer før du leverer skattemeldingen.

– Skattemeldingen blir sendt ut puljevis mellom 7. mars og 22. mars. Alle får ikke skattemeldingen samtidig. Du får beskjed fra oss når din skattemelding er klar, og trenger ikke logge deg inn på skatteetaten.no før du får beskjed, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark.

Selv om Skatteetaten har hentet inn og forhåndsutfylt mange opplysninger, er det fortsatt ditt ansvar å gjøre skattemeldingen helt ferdig.

- Skatteetaten har mye informasjon, men vi vet ikke alt. Det kan være feil eller manglende opplysninger i skattemeldingen som du selv må føre inn. Derfor må du sjekke at opplysningene i skattemeldingen er riktige og eventuelt gjøre endringer før du leverer, sier Schanke Funnemark.

7 av 10 ligger an til å få penger igjen på skatten

De foreløpige tallene viser at 2,7 millioner personer ligger an til å få skatt til gode. I gjennomsnitt blir dette 17 200 kroner per person, og til sammen er det 46,1 milliarder.

1,2 millioner ligger an til restskatt på til sammen 40,4 milliarder kroner. I gjennomsnitt utgjør dette 34 500 kroner per person.

I fjor viste de samme tallene at 2,9 millioner i snitt fikk tilbake 15 400 kroner, og 900 000 personer i gjennomsnitt fikk 29 900 kroner i restskatt.

Powered by Labrador CMS