
Lørdagssuksess for Trine
Trine Lohne (42) har hatt lørdagsåpent siden 3. november og påskeaften var ikke noe unntak. Men denne lørdagen og noen lørdager fremover har hun i tillegg satt opp en lavo, hvor ektemannen Tom Reidar Natvig (39), denne lørdagen varmet en lammerett over bål - villam fra Udvår.
Og det er nettopp det som er hele ideen med "Trine på gården", kortreist mat. Hun henter matvarer fra bl.a. Stausland og Ålo, Søgne Videregående skole og fra "Fiskeeksperten" i Kristiansand. - Men da skal varene være levert av fiskerne på Langenes, sier hun bestemt. "Fiskeeksperten" har fått klar beskjed om det.
Ole Eftestøl og Aase Salvesen var noen av dem som var innom og "lunsjet" lam fra Udvår med rotfrukter. - Rett og slett nydelig, mente de to som inntok måltidet i solkroken på gården. - Her er det veldig hjemmekoselig, og vi har vært her mange ganger, forteller Aase og Ole. - Her er det avslappende å være, vi får god mat, nydelig service og det er nesten som å komme hjem til Trine og Tom Reidar, sier de.
Ole Eftestøl og Aase Salvesen var noen av dem som var innom og "lunsjet" lam fra Udvår med rotfrukter. - Rett og slett nydelig, mente de to som inntok måltidet i solkroken på gården. - Her er det veldig hjemmekoselig, og vi har vært her mange ganger, forteller Aase og Ole. - Her er det avslappende å være, vi får god mat, nydelig service og det er nesten som å komme hjem til Trine og Tom Reidar, sier de.
Nå venter enda en nyhet på gården. Om ikke lenge lanserer hun sitt eget "Trine øl", etter egen oppskrift. Dette er et samarbeid med Lindesnes brygghus, og ølet blir snart bli å finne i hyllene til den lille og intime kafeen på Tangvalljordene.
Påskeaften holdt gården oppe fra kl. 10.00 til 16.00 og over 300 mennesker hadde vært innom.
- Utfra hvor mye brød jeg har solgt står jeg godt inne for det tallet, sier Trine som i tillegg til seg selv har 5 deltidsansatte, og en ektemann som er der og hjelper til. Trine har nå tatt permisjon fra lærerjobben: - det har rett og slett blitt veldig mye å gjøre, sier hun blidt.
På gården holdes det også kurs, og fremover vil hun blant annet kurse i sushi og grillmat. Kursene har vært populære og flere av kursene fremover er nesten fylt opp allerede. Fremover vil den driftige gjengen utvide åpningstidene til også å ha åpent torsdag og fredag, i tillegg til lørdagene. Men brus får du ikke på gården, her skal det meste være hjemmelaget.
Sist oppdatert 30.03.2013 klokken 17.21 av Nicolai Prebensen

Aase Salvesen og Ole Eftestøl stortrivdes med lam fra Udvår på tunet til Trine påskeaften. (Foto: Nicolai Prebensen)

Lam fra Udvår på bål. (Foto: Nicolai Prebensen)