Løyperekord i Tjomsevannet rundt

Publisert

Med flere NM-gull på 1500 meter, 3000 meter og terrengløp i premiesamlingen satte Erik Udø Pedersen med bakgrunn fra Mandal, men som nå representer Ullensaker/Kisa IL ny løyperekord da Tjomsevannet rundt ble arrangert torsdag.
- 20.09 er en knallsterk tid i den 6,5 kilometer lange løypa, og det er en meget god løper som har klart å sette denne rekorden i dag, sier Jon B. Fjeld fra arrangøren Søgne idrettslag friidrett til N247 i det løpet går mot slutten og de siste deltagerne er i ferd med å krysse målstreken.

40 år med Tjomsevannet rundt
- I dag var det 70 deltager i den lange løypa på 6,5 kilometer, og det var omtrent like mange unge som gjennomførte enten 1,5 kilometer eller den kortere 400-meteren. Det er et antall deltakere omtrent som normalt, sier Fjeld.
Tjomsevannet rundt ble arrangert første gang i 1982 og markerer med dagens løp en milepæl etter 40 år med tilsvarende arrangement.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Fra starten av årets løp rundt Tjomsevannet. (Foto: Thomas Dønnestad).
- I oppstarten var det i første rekke et mosjonsløp, og det å få folk ut og i aktivitet er fremdeles en viktig faktor som motivasjon for å gjennomføre løpet, konkluderer Fjeld.
Sist oppdatert 26.05.2022 klokken 14:43 av Nicolai Prebensen
Jon B. Fjeld fra arrangøren Søgne idrettslag friidrett. (Foto: Thomas Dønnestad)
Alle som fullfører klappes over målstreken. (Foto: Jon Aamodt)
Powered by Labrador CMS