Mandat for utredning av skole vedtatt

Publisert

Formannskapet ga i sitt møte onsdag sin tilslutning til kommunedirektørens forslag til mandat for skole- og barnehagestruktur i nedre del av Songdalen. Saken var tidligere behandlet av oppvekstutvalget, og utvalgets innstilling som sier at «Formannskapet vedtar foreliggende mandat for utredning av barnehage- og skolestruktur i nedre del av Songdalen» ble i formannskapet vedtatt med 14 mot 1 stemme. 
Kommunedirektørens alternativ beskrives slik i saken til formannskapet: 
  • Bygge 1-7 skole på Rosseland, på sikt reetablere Birkelid barnehage (eventuelt også Tunballen barnehage) på avsatt barnehagetomt på Løvolden.
  • Bygge oppvekstsenter med 1-4 skole og barnehage på tomta til Rosseland skole. 5.-7. trinn fra området får skoletilbud på Tunballen. Det er da naturlig at det er Birkelid barnehage som inngår i oppvekstsenteret.
  • Etablere Birkelid barnehage på Rosseland og skoleelevene fra området (1-7) får sitt skoletilbud på Tunballen (det er også kapasitet på Nygård skole).
  • Etablere Birkelid barnehage og Tunballen barnehage på Rosseland og skoleelevene fra området (1-7) får sitt skoletilbud på Tunballen. (Det er også kapasitet på Nygård skole).
  • Etablere bydelshus/samlingslokale og eventuelt nærmiljøpark på Rosseland. Skoleelevene fra området (1-7) får sitt skoletilbud på Tunballen. (Det er også kapasitet på Nygård skole). På sikt reetablere Birkelid barnehage (eventuelt også Tunballen barnehage) på avsatt barnehagetomt på Løvolden.  
Som et tillegg til kommunedirektørens forslag til mandat ble et forslag fra KrF om et nytt punkt hvor det heter:
  • Bygge oppvekstsenter med 1-7 skole og barnehage på tomta til Rosseland skole. Det er da naturlig at det er Birkelid barnehage som inngår i oppvekstsenteret også vedtatt av formannskapet.
Utreder nytt svømmeanlegg
Videre vedtok formannskapet to tilleggsforslag. Et tilleggsforslag fra FRP om at svømmeanlegg skal utredes samtidig ble enstemmig vedtatt, mens et forslag fra SV om å gjøre et grovt anslag over kjørte kilometer og reisetid til skolen ble vedtatt med 10 mot 5 stemmer.
Et tilleggsforslag fra AP, SP og TVP om også å utrede Birkelid en gang til falt med 7 mot 8 stemmer, noe som i praksis betyr at Birkelid er parkert en gang for alle i denne debatten. Dette var også konklusjonen i den siste utredning av området som ble utført av eksterne konsulenter i 2021. 
Sist oppdatert 06.04.2022 klokken 16:57 av Nicolai Prebensen
Et tilleggsforslag fra AP, SP og TVP om også å utrede Birkelid en gang til falt med 7 mot 8 stemmer, noe som i praksis betyr at Birkelid er parkert en gang for alle i denne debatten. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Powered by Labrador CMS