Mann i 20-årene savnet etter dykking

Publisert

En mannlig dykker i begynnelsen av 20-årene er savnet i området sørvest for Borøya. Dette melder Hovedredningssentralen for Sør-Norge på Twitter klokken 20.02.


Mannen ble meldt savnet klokken 19.25 av kamerater som dykket sammen med ham. 
Åpen sjekte
I følge fvn.no skal dykkerne ha vært ute i en åpen sjekte. Det er bortimot halvannen meter høye bølger enkelte steder.     

Sea King-helikopter fra Sola vil være på stedet cirka kl. 21.00. I tillegg rykker Redningsselskapet ut med flere båter: RS Bill, RS Bendt R. Rasmussen og RS Inge Stensland.

Både politi, ambulanse, brannvesen og Røde Kors er på plass i Høllen.

Søker mellom Boda og Vassøya
Kristiansand Brannvesen er på stedet med sin båt "Otra". I tillegg er også KBR Søgne ute med sin redningsbåt. Søket er konsentrert i området mellom Boda og Vassøya.

Det er Hovedredningssentralen som koordinerer aksjonen.

I følge fvn.no skal det ha vært kamerater av den savnede som varslet hendelsen. Mannen skal ha forsvunnet fra de andre i forbindelse med selve dykkingen eller forberedelse til dykking, i følge politiets innsatsleder Vigleik Fidje.

- Det er en vanskelig jobb i mørket, men det blir søkt med flere båter og Sea King, så vi har jo et håp om å finne mannen, sier Fidje.

Oppfordrer folk i Søgne til ikke å gå ut i båt

N247s reporter på stedet sier at det også skal være flere privatbåter med i søket etter den savnede dykkeren. Disse sier til N247 at det er veldig vanskelig forhold der ute. Det er mye sjø og blåser opptil liten kuling.

Fidje sier at mannen kan ha vært i vannet i nærmere to timer. Det er dårlig vær og relativt kjølig vannet.

Både politiet og Hovedredningssentralen oppfordrer folk i Søgne til ikke å gå ut med egen båt på grunn av de vanskelige værforholdene. Dette skjer i så fall på egen risiko, skriver politiet på Twitter.

Ikke fra Søgne
Bekjente av den savnede sier til N247 at mannen er fra Risør, men bor i Søgne i forbindelse med skolegang. Kameratene han var ute sammen med er hjemmeboende i Søgne.

N247s reporter på Høllen brygge melder kl. 23.25 at politi og ambulanse forlater stedet. Nytt lag fra KBR Søgne avløser det ordinære vaktlaget og overtar kommunens «Lyna».

Utrykningsleder Jarle Danielsen sier at de ikke vet hvor lenge søket vil fortsette ut over natten. 

- Det er Hovedredningssentralen i Stavanger som koordinerer aksjonen, sier han.

Ingen funn
Kl. 23.10 opplyste innsatsleder Vigleif Fidje til N247 at det ikke er gjort noen funn i søkeområdet.

Det er meldt økende vind utover natten. Yr.no varsler opp mot stiv kuling fra øst tidlig tirsdag morgen.

Kl. 00.50
Røde Kors har kl. 00.50 30 mannskaper involvert i søket etter den savnede mannen i 20-årsalderen.

- Vi har opprettet 10 lytteposter med to personer på hver post fra Tåneset og inn til Ålo som vi anser som det mest aktuelle leteområdet nå, sier aksjonsleder for Røde Kors, Tom Erik Dønnestad i Søgne Røde Kors Hjelpekorps til N247.

- Mandal Røde Kors' vann- og elveredningsgruppe jobber sammen med KBR Kristiansands «Otra» og har vannscooter på sjøen. I tillegg til Mandal er nå mannskaper fra Songdalen, Kristiansand og Vennesla involvert i aksjonen, sier han til N247.
Sist oppdatert 06.10.2015 klokken 13:53 av Jon Aamodt
Mannskaper fra Redningsselskapet, Røde Kors, KBR Søgne og KBR Kristiansand, Sea King helikopter fra Hovedredningssentralen samt frivillige leter i natt etter den savnede 20-åringen. (Foto: Roar Tolfsen)
Det er i dette området i Søgneskjærgården letemannskapene søker etter den savnede mannen i som er i begynnelsen av 20-årene. (Foto: skjermdump fra www.marinetraffic.com)
Powered by Labrador CMS