Sykkelreparatør er en av reparatørene du kan finne på MDGs reparatørkort for Søgne. Oda Sofie Pettersen og Marte Ulltveit-Moe fra MDG sammen med sykkelreparatør Morten Langenes.

Valget 2023: «Reparatører i Søgne»

Publisert

– Vi i Miljøpartiet de grønne er opptatt av at ting kan repareres. Gjenbruk og reparasjon er godt for miljøet, og vi vil jobbe politisk for at det å reparere skal bli mer attraktivt. Sentralt er vi opptatt av å fjerne merverdiavgift på reparasjoner, sier Marte Ulltveit-Moe, MDGs andrekandidat ved kommunevalget i Kristiansand denne høsten.

Sammen med partikollega Oda Sofie Pettersen, partiets førstekandidat ved fylkestingsvalget i Agder, har hun onsdag formiddag delt ut «reparatørkort» i postkasser i boligområdene rundt Høllen.

Ideen med reparatørkortet er ikke ny for MDG, men denne gangen er det laget et eget kort for bydelen Søgne, og de to lokalpolitikerne ønsker økt oppmerksomhet rundt de bedriftene som tilbyr ulike reparasjoner i nærmiljøet.

– Vi har flere her i Søgne som reparerer ulike ting, men det er ikke så godt kjent. Det er ikke så mange som markedsfører reparasjonsarbeid, og blant folk flest er tilbudene ikke godt nok kjent, tilføyer Pettersen.

Reparatørkort for Søgne, deles ut av MDG i valgkampen foran lokalvalget høsten 2023.

Dyktige fagfolk

Reparatørkortet for Søgne inneholder navn og bransje på lokale reparatører innenfor bransjer som klær, knisliping, sykler, vinduer og dører, motorsager, gressklippere, i tillegg til møbler, innredning, seil og kalesjer.

Ulltveit-Moe peker på at reparasjon normalt vil være kostnadsbesparende i forhold til å kjøpe nytt.

– I tillegg har vi mange dyktige fagfolk som leverer god service. Reparasjon bør helt klart ble mye mer vanlig, og med reparatørkortet vil vi sette søkelyset på alt du faktisk kan få reparert her lokalt av folk med kompetanse på fagfeltet sitt. Søgne har bra med reparatører, og det er kort vei for å få fikset ting lokalt, sier hun og uttrykker samtidig en stor takk til alle fagfolk som viderebringer kunnskap om reparasjoner.

– Service og reparasjon

– Vi får mange henvendelser om både service og reparasjon av sykler. Det meste kan vi fikse her lokalt, men skulle det være noe vi ikke har kompetanse på, så har vi andre hjelpere i bakhånd vi kan benytte oss av, sier Morten Langenes ved Intersport Søgne.

– Vi fikser det meste sjøl her på Tangvall, sier Morten Langenes ved Intersport Søgne.

Han forteller at han fikk god opplæring av forrige eier da han overtok sportsbutikken på Tangvall og ser det som viktig å videreføre tilbudet om reparasjoner av varer som kan være kostbare i innkjøp.

– Det er klart viktig for oss å kunne tilby dette lokalt. Folk er ofte for raske til å ville kaste ting og handle nytt, men veldig mye kan repareres, og det vil normalt også være penger å spare på reparasjon fremfor å kjøpe nytt. Ideen med reparatørkortet er veldig bra og kan få fokus mer på reparasjon, og kan det også bli en ordning med momsfritak på reparasjoner, vil dette bli enda mer lønnsomt for kunder og bra for miljøet, sier Langenes.

Powered by Labrador CMS