Tross få registrerte soltimer har det vært noen fine dager i februar og mars.

– Vinteren har vært seig, spesielt når det gjelder solskinnet

Publisert

De siste par dagene har vi hatt godt vær, tirsdag og onsdag ser også bra ut med noe sol. Men så er det slutt. I samme periode synker temperaturen markant og torsdag ventes ikke mer enn tre grader som maksimum og svært nær frysepunktet på natta.

Torsdag til søndag ettermiddag denne uka ventes kjølig vær med regnbyger som også kan komme som sludd. Søndag stiger temperaturene mye igjen og det er ventet rundt elleve grader som maksimum. Det er ikke meldt store mengder nedbør i perioden.

– Seig

Til NRK Sørlandet sier klimavakt ved Meteorologisk institutt, Laila Fodnes Sidselrud at Sørlandet har hatt lite sol de siste månedene.

– Vinteren har vært seig, spesielt når det gjelder solskinnet. Det har ikke vært mye av det nå på slutten av vinteren, sier hun.

69 timer

Hun sier videre at det i februar ble registrert 69 soltimer på Kjevik.

– I samme måned i 2023 ble det registrert 118 soltimer. Mars er normalt en måned hvor antall soltimer pleier å fyke i været, og lande på et sted mellom 150 og 200.

– Nå ligger vi på i overkant av 70. Vi har ingen normal på soltimer, men dette er langt under det vi har hatt de siste ti årene. Veldig langt under, sier hun til NRK.

Powered by Labrador CMS