Full fart i starten på barneløpet lørdag formiddag.

Morothon for liten og stor

Publisert Sist oppdatert
Startskuddet for fellesstarten er fyrt av.

I et nærmest perfekt løpsvær, årstiden tatt i betraktning, gjennomførte rundt 250 løpere i alle aldere den 32. utgaven av Søgne Morothon lørdag.

I langløypa ble det seier til forhåndsfavorittene Christian Bøen og Ingrid Ukkelberg. Bøen med den gode tiden 1.37.39, 45 sekunder foran Andreas Mjåland. Ingrid Ukkelberg imponerte med 13. beste tid i langløypa da hun passerte målstreken med sluttiden 1.54.00, 6 minutter og 31 sekunder foran Ingvild Sangesland.

Selv om vinnertiden i herreklassen ikke var så veldig langt bak rekorden til Øystein Sylta i den gamle løypetraseen så er arrangør i tvil om årets vinnertid er kvalifisert som ny løyperekord.

Fellesstarten gjennom sentrum på Tangvall.

I kortløypa var det Brage Josefsen som var best med vinnertiden 53.09. Her imponerte dykker-sjef Karl Klungland med er godt gjennomført løp som endte med tredje beste tid.

Full fart i barneløypa

Vinner av langløypa Christian Bøen på vei opp mot Lundeheia.

Tradisjonen tro ble det arrangert barneløp. Her deltok rundt 40 ivrige løpere som alle gav alt i den 1,5 kilometer lange løypa. Ut fra innsats og fart så er det helt sikkert flere av deltakerne i barneløypa som om noen år frem i tiden vil hevde seg godt i langløypa.

Tyngst og best

I forkant av løpet var det store spørsmålet om hvem som ville ble beste rørlegger i årets Morothon. Før løpet var Steffen Aamodt favoritt til å gå av med tittelen beste rørlegger, men eneste rørlegger i klassen 100 pluss, Jøran Eriksen ville det annerledes og gikk helt til topps i både 100 pluss og åpen klasse.

Fornøyde deltakere fra Aamodt VVS.

– Dette var stort for meg og jeg var så rørt for at jeg holdt de andre rørleggerne bak meg at jeg i siste halvdel av løpet løp med tårer i øynene, kommenterte en rørt Jøran Eriksen like etter målgang.