Løypesjef Håkon Lohne til høyre og løypemerker Rune Bergjord er i topp humør før løpet.

Klart for Morothon nummer 32

Publisert Sist oppdatert
Løypemerkingen forgår med hodelykt på kveldstid.

Lørdag kl. 10.00 går startskuddet for den 32. utgaven av Søgne Morothon. Fra Søgne stadion som er arena for årets Morothon tilbyr arrangøren en langløype på 20 km, en kortløype på 10 km og en barneløype på rundt 400 meter.

Ny løypetrase – hva med løyperekord ?

I år som flere ganger tidligere så blir løperne presentert for en ny løypetrase. Etter at arrangøren for en del år siden valgte å ha Tangvall som arena med start og mål på samme sted har de stadig måtte legge om løypetraseen på grunn av utbygging på Tangvall samt arbeide med ny E-39. Dette har medført at arrangøren stadig har måtte forkaste eksisterende løyperekorder og registrere nye rekorder.

I følge løypesjef Håkon Lohne så er ikke arrangøren så nøye på dette med løyperekord som kanskje en del av løperne er. Tidenes løyperekord i langløype tilhører Øystein Sylta fra 2017, den gang start og mål var på gamle Søgne Stadion og er på utrolig sterke 1.35.00 på 20 kilometeren.

– I utgangspunktet så vil årets vinnerne av langløypa i herre og dameklassen bli notert med løyperekord, men blir vinnertidene for langt etter de gamle rekordene så kan det være at arrangøren velger å ikke registrer vinnertidene som løyperekord, kommenterer en lattermild løypesjef Håkon Lohne som selvfølgelig også stiller på startstreken.

Håper på opp mot 300 deltakere

Fredag morgen er det registrert 216 påmeldte deltakere. Arrangørene regner med opp mot 50 deltakere i barneløpet, som ikke krever forhåndspåmelding og i forhold til at det meldes om oppholdsvær under løpet så regner arrangøren med at det kommer en del påmeldinger fra godværsløpere helt frem start. Hvis dette slår inn så er det mulighet for at man faktisk kan få over 300 løpere på startstreken i den 32. utgaven av Søgne Morothon.

Når det gjelder favoritter i langløypa så peker den løpende kameramannen til NRK, Christian Bøen seg ut som favoritt i herreklassen, mens Ingrid Ukkelberg som bare blir bedre og bedre med alderen er klar favoritt i dameklassen.

Røreleggere som er klare for årets Morothon, fra venstre Steffen Aamodt, Pål Eid Skram og Jarle Borøy.

Masse rørleggere på startstreken

Blant årets deltakere finner man hele 13 løpere fra rørleggerbedriften Aamodt VVS. Etter litt fyring blant de ansatte har man klart å få både trente og totalt utrente ansatte til å stille på startstreken.

– Dette blir en skikkelig happening for oss, hvor målet er at alle fullfører og stiller på jobb på mandag morgen. Selvfølgelig blir det konkurranse mellom oss ansatte hvor prestisjen står på spill for flere av oss. For å gjøre konkurransen litt rettferdig har vi delt oss inn tre forskjellige klasser internt. Det er klasse for over 60 år, her er Mikal Klungeland favoritt siden han er eneste løper fra oss over 60 år. Så har vi den mest prestisjetunge klassen som er for de over 100 kg.  Her er Jøran Eriksen storfavoritt, som eneste deltaker. De resterende av oss stiller i åpen klasse hvor Steffen Aamodt stiller med favorittstempelet. Vi tar også med at vår daglig leder Gerhard Aamodt stiller til start i det vi kaller for barneløypa som arrangøren feilaktig kaller for kortløypa (10 km), uttaler presseansvarlig Pål Eid Skram for Morothon-deltakere fra Aamodt VVS,

Håper på publikum

Arrangøren håper at publikum stiller opp for å se på løpet både langs gatene på Tangvall og ute skogen.

– Gøy for deltakerne med masse folk som heier på løperne underveis i den store styrkeprøven i Søgne-skogene, avslutter løypesjef Håkon Lohne på vegene av arrangørklubbene Søgne Friidrett og Søgne Skiklubb.

Powered by Labrador CMS