Morten Jentoft har vært NRKs utenrikskorrespondent i Russland i åtte år fordelt over to perioder. Her på Søgne gamle prestegård sammen med leder av Søgne senioruniversitet, Bjørn Erland og leder av programkomiteen Kristen Fløgstad.

Søgne senioruniversitet: – Hvor lenge vil krigen i Ukraina vare?

Publisert

Nok en gang var det en fullsatt kultursal på Søgne gamle prestegård da Søgne senioruniversitet inviterte til nytt foredrag onsdag formiddag. I dagens spente situasjon med pågående krigshandlinger i Europa, og med et tidsaktuelt emne som opptar mange mennesker, var det ikke uventet for organisasjonens leder, Bjørn Erland at salen var fylt til siste plass da dagens foredragsholder ankom.

– Det er programkomiteen vår med Kristen Fløgstad som gang på gang skaffer dyktige og kunnskapsrike foredragsholdere, sier Erland til N247 mens han venter på at Morten Jentoft skal ankomme Søgne gamle prestegård til sitt første besøk her.

– Jentoft er en person med førstehåndskunnskap. Han kan mye om dagens tema og har vært så nær det går an å komme til det som er realiteten i Ukraina. Det fortelleSs mange historier om det aktuelle området og om hva som skjer. Da er det flott at vi kan få høre fra en som har inngående kunnskap om historien og hva som skjer. Dette er folkeopplysning, utdyper Erland.

En fullsatt kultursal på Søgne gamle prestegård ventet på å ta imot Morten Jentoft da han besøkte Søgne senioruniversitet onsdag.

Han legger til at på senioruniversitetets fem forelesninger våren 2023 har det samlet vært 770 deltakere og er derfor ikke ukjent med at det kommer mange interesserte til arrangementene.

– Senest i Ukraina i juli

Med en travel hverdag og sitt seneste besøk til Ukraina i juli i år, sier Jentoft til N247 at han like å komme ut og treffe mennesker ansikt til ansikt.

Med sin bakgrunn som korrespondent og langvarige kjennskap til historie og forhold i Ukraina og omkringliggende områder peker Jentoft på at han gjennom mange år har pekt på at potensialet for at konflikter her kan sette Europa i brann.

– Mange ser oss på skjermen, og jeg tenker at vi også har et ansvar for å komme ut og møte folk og snakke om sakene vi omtaler i media, sier Jentoft videre.

Om selve foredraget på senioruniversitetet sier Jentoft at han vil forsøke å få frem bakgrunnen for dagens situasjon.

– Det er et svært nyansert bilde med en lang historie, sier Morten Jentoft til N247.

Powered by Labrador CMS