14-åringen Emil Flørenes fra Søgne bak rattet i den knallblå Volvoen han skal kjøre i landsfinalen i bilcross.

Til landsfinale i sin første sesong

Publisert

Blant de rundt 130 førerne som skal kjøre landsfinale i bilcross for juniorer i Sigdal lørdag 5. august er en 14-åring fra Søgne.

– Du kan kjøre bilcross fra det året du fyller 14. For å være kvalifisert til landsfinalen må du ha vært i en A-finale i sesongen, og du kjører i juniorklassen til det året du fyller 18, sier Emil Flørenes til N247 fra verkstedet på Høllen vest.

Uten at han er helt sikker tror han ikke det er mange 14-åringer som kjører landsfinalen neste helg, men etter tredje- og fjerdeplass i lokale stevner og en andreplass i et stevne med deltakere fra Norge og Sverige er den lokale gutten godt innenfor kravet til å kjøre i den nasjonale finalen.

Volvo 240

Sammen med onklene Jøran og Trond mekker Emil i verkstedet til Flørenes motorsport på Høllen vest. Bilen han skal kjøre i Sigdal er en Volvo 240 som teamet har bygget opp her i verkstedet.

– Bilen er ribbet for alt unødvendig og utstyrt med rullebur, ny stol, sekspunktssele og annet sikkerhetsutstyr. Så har vi trimmet litt på motor og andre ytelser, forklarer 14-åringen ivrig.

Landsfinalen er en éndagskonkurranse, og det kjøres tre innledende heat hvor resultater avgjør hvem som går videre til A-finale, B-finale og videre.

– Målet for konkurransen neste lørdag er å komme til en finale. På litt lenger sikt, kanskje å kjøre rallycross, sier Emil Flørenes i sin første sesong bak rattet i den knallblå Volvoen.

– Så kjører du deg bare oppover til du er i A-finalen, kvitterer de to onklene i bakgrunnen.

Powered by Labrador CMS