Nå starter byggeeventyret

Publisert

- Det er klart vi som utbyggere er optimister, sier Ole Johan Bueklev (bildet under) i Repstad Eiendom til N247 fredag.


Torsdag fikk han tillatelse fra Søgne kommune om å starte opparbeidelsen av tomteområdet, Kjellandsheia del I.
Området ligger like vest for Leireveien helt syd i Kjellandsheia i Søgne og utbyggeren forventer tomter til i alt 73 boliger ferdigstilles innen september 2017.
- Store planer
- Det er store planer for hele området og de andre utbyggerne kommer etter. Kruse Smith er allerede i gang med å hogge skog og renske fjell ved Ausviga på Leireheia. Etter hver vil også andre deler av Kjellandsheia bli utbygd, sier han.
- De neste 20 årene skal det bygges opp mot 1800 boliger i hele området så det er klart vi er optimistiske på vegne av bygda og har stor tro på vekst i årene som kommer. Den nye Europaveien vil i så måte gjøre gjøre tilgjengeligheten til de nye boligene, enten beboerne skal østover eller vestover kort, sier han.
- 73 boliger
- I Kjellandsheia del I klargjør vi for 73 boliger. Det blir bygget ulike typer boliger i de ulike delfeltene slik at det kan romme en blanding av store og små familier samt enslige. Det blir 30 eneboligtomter med en fordeling på tomter med størrelse på 550-1200 m2, men de fleste er på 600-700 m2. I tillegg er det 17 kjedete eneboliger og 6 boenheter i kjedete tomannsboliger på noe mindre tomter. 14 boenheter i tomannsboliger, 8 boenheter i firemannsboliger og 8 boenheter i flermannsbolig, sier Bueklev videre.
Friareale
I tillegg til boligene vil et område på 5500 kvadratmeter i midten av boligfeltet fungere som friareal.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Et område på 5500 kvadratmeter i senter av boligfeltet er satt av til friareal fot tomtekjøperne. (Tegning: Utbygger, ViaNova Kristiansand).
- Her har vi spart naturen og vil bygge inn forskjellige aktiviteter til felles benyttelse for beboerne. Dette området har lekeplass i begge endene og når vi bygger opp et friområde nede ved sjøen med sandstrand, sandvolleybane og ladestasjon for mobil(!), håper vi at vi oppfyller de krav til fasiliteter tomtekjøpere vil ha. Vi kan også tilby kjøp av båtplasser i den nye Oftenes båthavn, sier han.
Repstad Eiendom har ikke satt salgstart enda, men antar at det skjer om ikke altfor lang tid.
Bueklev sier videre at som følge av den store utbyggingen av hele området skal det bygges mye ny infrastruktur. Blant annet skal hele leireveien utbedres med midtskille og dette kommer utover i byggeperioden.
Rundkjøring
- Veien skal totalrenoveres innen 300 boliger er bygget og det kommer en stor rundkjøring i krysset Ausviga-Leireveien. Rundkjøringen skal egentlig bygges nå, men vi har søkt å få dette utsatt inntil trafikken øker på grunn av innflytting i nye boliger.
- Det virker litt rart å bygge en kjempestor rundkjøring til 10 millioner kroner på dagens Leirevei lenge før innflyttingen starter og derfor har vi søkt om utsettelse inntil trafikken øker på fylkesveien, sier han.
Bildet under: Kjellandsheia del I er området innenfor den røde markeringen. Fjorden til høyre på bildet er Torvefjorden. Det store boligområdet på bildet er Ausvigheia/Ausviga). (Foto: Kystverket)
Sist oppdatert 25.11.2016 klokken 18:31 av Nicolai Prebensen
Nye vann- og avløpsrør legges fra Oftenes og inn til Kjellandsheia del I. (Foto: Nicolai Prebensen)
Slik ser området ut i dag. Skogen er ryddet og det er gitt tillatelse til tomteutbygging av det nye boligfeltet. (Foto: Nicolai Prebensen)
Powered by Labrador CMS