Hyuseier Roy Fardal, Unni Øydne Pettersen og Malin Danielsen (t.h.) håper at noen vil drive videre i lokalene på Høllen brygge.

Legger ned i september: – En tid for alt

Publisert Sist oppdatert
Nok er nok for Unni Øydne Pettersen og legger ned driften av Vertshuset Høllen Brygge i september.

Etter å ha eiet og drevet Vertshuset Høllen Brygge siden mars 2017 velger nå Unni Øydne Pettersen å legge ned restaurantdriften ved bryggekanten i Høllen.

– Det er en tid for alt. Jeg er ingen ungdom lenger og med litt helseutfordringer samt jobb i Nordsjøen er det med tungt hjerte at jeg nå har informert de ansatte samt eierne av lokalet at det blir til at jeg legger ned restauranten med virkning fra lørdag i september, forteller Unni Øydne Pettersen til N247.

Utfordrende

Det har hele tiden vært utfordrende for Unni å få ansettelses-kabalen til å gå opp.

– I oppstarten var det meningen at jeg kun skulle drive baren i nordenden av bygget, men etter hvert kom det flere og flere spørsmål om selskaper som krevde større bruk av lokalene samt behov for flere ansatte på kjøkken og innen servering. Ettersom restaurantdriften er sesong- og selskapsbetont så har det ikke vært mulig å ha ansatte i 100 prosents stillinger, noe som har gjort at det har vært utfordrende å få tak i arbeidskraft.

– Jeg har heller ikke lykkes i å få på plass en person som kan være min stedfortreder når jeg har vært på jobb i Nordsjøen som teamleder i forpleining på verdens største offshore hotell, Lima, på Ekofisk. Dette har gjort at det har blitt nesten for mye å holde på med når jeg har vært i land fra min hovedjobb. Dette kjøret kan jeg ikke holde på med lenger. Nå er tiden inne for slappe av og ligge på sofaen og se på Tv-serier når jeg er hjemme fra jobben i Nordsjøen, konkluderer Øydne Pettersen.

Tøffere konkurranse

Eieren av vertshuset Høllen Brygge forteller også at de har merket at det har blitt tøffere konkurranse om gjestene.

– Etter at O’learys-kjeden åpnet sin restaurant på Tangvall har jeg merket stor nedgang på antall gjester og alder på bar-gestene i helgene. I Søgne burde man forsøke å samarbeide mer om å holde gjestene i bygda enn slik det er nå. Et eksempel på dette er at det på sensommeren skal foregå en festival i Høllen hvor arrangøren etter festival-slutt på kvelden tilbyr gjestene buss til en restaurant på Tangvall, med avgang like utenfor inngangsdøra vår. Trist og kjedelig at vi ikke ble spurt eller informert om dette, uttaler en oppgitt vertshuseier Unni Øydne Pettersen.

Ønsker nye drivere velkommen

Roy Fardal som er en av eierne av lokalene på Høllen brygge syntes det er trist at Øydne Pettersen legger inn årene.

Unni Øydne Pettersen legger ned driften av Vertshuset Høllen brygge i høst.

– Vi har hatt et kjempegodt samarbeid med Unni gjennom de årene hun har drevet bar og restaurant i 2. etasje i bygget vårt. Vi har full forståelse for hennes avgjørelse om å avvikle driften. Vi har tro på at det er mulig å få til fortsatt restaurantdrift i lokalene. Hvis det er noen som kunne tenke seg drive med mat og drikke i våre lokaler så er det bare å ta kontakt med Unni eller undertegnede så skal vi helt sikkert få til en god avtale, oppfordrer Fardal som legger til at Unni har inne flere forespørsler om selskaper både i år og til neste år.

Heidundrende avslutning

Selvfølgelig må det bli en skikkelig markering når Unni avslutter sitt kapittel på Høllen Brygge.

– Lørdag 23. september kommer vi til å invitere til et skikkelig ete- og drikkegilde. Til en rimelig pris vil gjestene få mulighetene å nyte god mat, godt drikke samt lytte og synge med til allsang/dansemusikk fra Johnny «Boy» Sandåker, avslutter Unni Øydne Pettersen.

Powered by Labrador CMS