Tangvall Arena: - Trinn I i rute, innflytting våren 2023

Publisert Sist oppdatert

- Med 13.000 kvadratmeter parkering i bunnen bør det være parkeringsplasser nok til hele Tangvall, sier daglig leder i Murisør Tom Arne Aamodt til N247 på vei gjennom den store kjelleren under Tangvall Arena. 
Det er stor aktivitet på byggeplassen midt i september. Den ene av de to blokkene som har reist seg på toppen av kjøpesenteret i Tangvall Arena trinn I er kledd utvendig med murstein, og på naboblokka starter arbeidet med kledning i disse dager. 
Samtidig pågår arbeid med montering av glassfasader på de to nederste etasjene som skal huse første del av et helt nytt kjøpesenter. 
- I løpet av en måneds tid regner vi med at glassfasaden er på plass rundt hele bygget, sier prosjektleder Yngvar Andersen til N247. 
Han legger til at akkurat nå er daglig rundt 50 arbeidere i sving på byggeplassen, og når arbeidet med trinn II for alvor tar til vil Murisør øke antall egne ansatte ut over dette. 
- Innflytting i mars - april
I etasjene over kjøpesenteret er håndverkere i full sving med innvendige arbeider, og i enkelte leiligheter er kjøkkeninnredninger og baderomsinnredninger allerede på plass.
- Alle kontorlokaler i tredje og fjerde etasje i trinn I og trinn II er allerede fulltegnet, sier Aamodt som sammen med resten av Murisørs ansatte skal flytte fra Lundeveien til Tangvall Arena når kontorfløyene står ferdige til våren. 
Kjøpesenterdelen av Tangvall Arena trinn I består av de to nederste sammenbygde etasjene med tillegg av et større areal under bakken med direkte inngang fra parkeringskjelleren. 
Artikkelen fortsetter under bildet. 
- Her på nivå «null» tenker vi å ha inn fire butikker, og halvparten av dette arealet er allerede leid ut. Fra dette nivået går det rulletrapp opp til etasjen på bakkeplan og ny rulletrapp opp til neste etasje. Rundt 60 prosent av butikkarealene har vi nå leid ut. Her skal blant andre Edgars bakeri og butikken Normal ha sine lokaler, begge to blir et flott supplement til eksisterende næring på Tangvall, sier Aamodt videre. (Foto: Jon Aamodt).
Trinn II
Samtidig som byggetrinn I av Tangvall Arena nærmer seg ferdigstilling har arbeidet med byggetrinn II for alvor kommet i gang. Siste del av tomta er gravd ut og det pågår akkruat nå arbeid med armering og fundamentering før betongplata i bunnen støpes. 
Artikkelen fortsetter under bildet. 
- Vi beveger oss tett opp mot eksisterende bygninger og i et område med viktig infrastruktur i bakken. Det har vært viktig å vise spesielle hensyn både til disse forholdene og samtidig at det må være nødvendig fremkommelighet på bakkenivå. Fremdriften nå tilsier at vi skal bli ferdige med arbeidet under bakkenivå og gjøre gateløpet fult tilgjengelig igjen før det blir vinter og fare for snø, utdyper utbygger.  (Foto: Jon Aamodt).
Samtidig som Murisør gjennomfører sitt prosjekt rundt Tangvall Arena, holde kommunen på med sitt prosjekt for oppgradering av vann og avløp i vestre del av Rådhusveien, men her er det informert om at grøfter blir fylt igjen og at gata skal asfalteres i løpet av et par uker. 
- Vi regner med at Tangvall Arena trinn II skal begynne å reise seg over bakkenivå når vi er tilbake på jobb etter nyttår, og når dette byggetrinnet står klart i løpet av 2024, kan vi begynne å se mot nord og et nytt byggetrinn III. Her har vi allerede tanker om en spennende videre utvikling av Tangvall, sier Tom Arne Aamodt (bildet) fra utbygger Mursiør.
Se mer?
- Det skjer mye på Tangvall, og vi i Murisør vil igjen invitere alle som har lyst til å komme og se på prosjektet slik det fremstår i dag. Lørdag 24. september inviterer vi derfor til åpent hus på Tangvall Arena. Da kan folk få være med opp og se leiligheter og selv gjøre seg et inntrykk av hvordan dette vil bli når alt er ferdig, sier Aamodt. 
Bildet under: Utsikt fra fellesarealet på toppen av leilighetsblokkene i Tangvall Arena trinn I. (Foto: Jon Aamodt). 
Sist oppdatert 21.09.2022 klokken 19:46 av Nicolai Prebensen
I kontordelen av Tangvall Arena skal Mursiør med daglig leder Tom Arne Aamodt benytte deler av arealene til egen virksomhet. (Foto: Jon Aamodt)
- Første etasje med tilhørende uteareal vil bli en flott plassering for en ny serveringsbedrift, sier utbygger som imidlertid ikke vil røpe hva som skal inn i disse lokalene. (Foto: Jon Aamodt)
Powered by Labrador CMS