Inviterte til jubileum på Søgne gamle prestegård fredag. Jan Simon Nilsen, Robert Chichy, Johnny Haraldstad og Alf Stensli.

Feiret 20 år med produksjon av populære treleker

Publisert
Johnny Haraldstad forklarer Lindesnesordfører Even Tronstad Sagebakken om bedriftens nyeste bilmodell, familiebilen.

I lett duskregn viste den lokale bedriften Barnehageprodukter frem noen av sine populære treleker på tunet til Søgne gamle prestegård fredag.

Bedriften som ledes av Johnny Haraldstad fra utgangspunktet på odelsgården han overtok på Ormestad, har siden 2003 levert lekebiler til barnehager og andre offentlige og private kunder.

Det var under restaurering av gården på Ormestad Haraldstad nokså tilfeldig kom over tegninger av lekebilen, og med trevirke fra egen gård har det blitt hentet ut furu med høy kjernevedandel til produksjon av trelekene.

Musikk, film og servering

Selve produksjonen av trelekene foregår i Mandal kommune og har siden starten vært ledet av Reidar Sodeland. Sammen med Lindesnesordfører, Even Tronstad Sagebakken (AP), inviterte gjester fra tre lokale barnehager, foreldre og andre interesserte ble 20-årsjubileet behørig feiret på Søgne gamle prestegård fredag.

– Det har siden blitt til biler, båter, tog og fly i tillegg til produksjon av benker, sier Haraldstad samtidig som han stolt viser frem bedriftens nyeste bilmodell, familiebilen som også er tilrettelagt for barn som bruker rullestol eller har bevegelsesutfordringer.

Etter en utendørs omvisning fortsatte feiringen i kultursalen med lokal musikk, filmvisning og servering i musesumssalen, alt i regi av en alltid like opplagt Johnny Haraldstad.

– Nå må vi nok la det gå ti år før vi har nytt jubileum igjen, sier Haraldstad til N247, men får kjapt svar fra styremedlem Alf Stensli som mener det ikke vil være mulig å «hoppe over» 25-årsjubileum i 2028.

Les også:

Powered by Labrador CMS