I fem år oppleve Christina Omland Handelens Dag i sentrum. Torsdag handler det om Amfi Vågsbygd.

Fra by til bygd på Handelens Dag

Publisert Sist oppdatert

I fem år jobbet Christina Omland som senterleder på Sandens inne i byen. Og Handelens Dag var mulig den travleste dagen av dem alle. Torsdag kan hun for første gang ønske masser av kunder velkommen til samme dag ute «på bygda».

35 butikker

- Ja, du kan så si. Men, det var vel litt sånn før i tida at folk kalte det for bygda her ute. Nå er det jo blitt en bydel. En stor en også, sier Christina Omland til N247 snaue to døgn før dørene åpner til denne populære handledagen.

Da tenker hun ikke bare på den midtre og sentrale delen av Vågsbygd. Der de fleste bodde før i tida.

- Bygda har jo vokst noe veldig med årene. Brorparten av vår kundekrets kommer jo fra områdene rundt. Som Slettheia, Andøya, Voiebyen, og ikke for å glemme Flekkerøy. Med øya bor det rundt 25.000 innbyggere, så vi snakker om gode tall. Og vi får jo også hyppige besøk fra andre siden av E39, fra Hellemyr, Tinnheia og Grim. I tillegg til de som tar turen fra Søgne og Sogndalen. Og spesielt på en slik handledag vi snart går i møte, dukker det opp både faste kunder og nye ansikter, sier Christina og smiler og gleder seg tydeligvis veldig til torsdag.

Fem år

Hun begynte som senterleder på Amfi Vågsbygd 1. mars, etter å ha vært i samme stilling på kjøpesenteret Sandens i Markensgate.

- Vi kan jo ikke sammenlikne de to stedene på slike spesielle dager. Det yrer jo av liv i sentrum på Handelens Dag. Vi snakker jo om helt andre tall når det gjelder både antall butikker og kafeer/restauranter. Bare på Sandens på en slik dag, hadde vi besøk av rundt 30.000 kunder. Det forteller jo litt om hvor mange folk som tar turen til byen når tilbudene står i kø, sier Christina, som trives utmerket ute på bygda.

- Her er det helt topp. Vi har 35 butikker som kan by på det meste, samt spisesteder. Både hodet, kropp og sjela er inne forbi disse veggene. Her et det massevis av hyggelige faste kunder, og jeg trives veldig sammen med ei flott betjening. I fjor hadde Amfi Vågsbygd besøk av 12.000 gjester på Handelens Dag. Veldig hyggelig tall. Så får vi se hva torsdagen vil bringe. Det er meldt tålig fint vær, men jeg tipper at alle tilbudene vi har å by på, overskygger en eventuell blå himmel, sier Christina Omland.

Powered by Labrador CMS