Alle elevene ved 9. trinn som skal delta i «Ungt Entreprenørskap Agder» på UiA onsdag 19. april. Helt til høyre i andre rekke sitter kontaktlærer Elisabeth Isdahl.

Gleder seg til fylkesmesterskapet

Publisert Sist oppdatert
Disse blide jentene har etablert bedriften «Handlenett og Gjenbruk». Her viser de ett av de mange handlenettene de har laget. Fra venstre Linnea Lindebø Teigen, Hannah Linnea Eidem og Mari Abrahamsen.

Onsdag 19. april blir en spennende dag for en haug av skoleelever fra hele Agder.

– 60 bedrifter fra 13 skoler i hele landsdelen har meldt seg på i konkurransen «Ungt Entreprenørskap Agder.» Det skal foregå ved UiA mellom klokken 11.00 og 13.00 denne dagen, sier kontaktlærer Elisabeth Isdahl ved Lindebøskauen ungdomsskole på Flekkerøy.

13 bedrifter: Konkurransen er myntet mot elever som går på 9. trinn, og fra Ungdomskolen ute i Lindebøskauen er det påmeldt 13 bedrifter. Elevene som har meldt sin ankomst, er veldig spente, og de gleder seg veldig til finaledagen.

– Alle elevene som har startet bedriftene har gjort en veldig flott innsats, sier Elisabeth Isdahl som har ansvaret sammen med kollega Inger Margrethe Haanes.

Disse seks ungdommene har døpt bedriften sin med navnet «Duften EB (elevbedrift)». De lager duftelys av brukt stearinlys og aromaolje i silikonformer. Fra venstre May Kaylee Wier, Selma Nordhelle, Isak Levindsen Arild, Gabriel Tjomsland, Larsen, Erlend Rudolfsen og Sivert Helland Richardsen.

Isdahl forteller videre:

– Etter høstferien i fjor startet planleggingen på det som skal avsluttes på UiA neste onsdag. På nyåret begynte de med selve arbeidet med å lage de forskjellige tingene som bedriftene deres driver med. Så skal dette selges, og mange har allerede solgt veldig mye av sine produkter. De har vært ute og «annonsert» på sosiale medier, og veldig mange lesere har tydeligvis fått det med seg.

– Onsdag 19. april blir altså den aller siste sjansen til å få sikret seg noe. Men, prosjektet de har vært, og som de skal fullføre om noen dager, handler ikke bare om å tjene penger. Her snakker vi om mer lærdom enn som så. For eksempel på hvordan man lærer å starte og drive en bedrift. De har kommet til jobbintervjuer med både egenlaget CV samt søknad, og de har søkt på roller som blant annet driftsjef, markeds eller økonomisjef. Så dette har ikke bare handlet om å lage ting. Prosessen har vært større enn som så, sier hun.

Dette femkløveret med ungdommer kaller bedriften sin for «Fyr». De har sjøl tatt masse bilder med motiver fra Flekkerøy, som de har festet på fyrstikkesker. Du ser noen av dem i forkant på bildet. Fra venstre Milla Andås, Kirsten Iversen, Erlend Kleggetveit, Jonatan Løvås og Joel Rosenvinge.

Kreative: Elevene ved ungdomsskolen her ute på øya har satt kreativiteten deres i førersetet. De 13 bedriftene har hver for seg gitt dem navn, og det deltar alt fra tre til seks elever på hver av dem. Det er blitt laget alt fra duftlys til både bokmerker og fyrstikkesker som er pyntet opp med bilder som elevene selv har tatt rundt om på øya. Tre blide jenter har brukt symaskinen flittig, og sydd sammen en haug av handlenett. De har laget ei kokebok myntet på elever som går på barneskolen, mens en av bedriftene har laget te-lysholdere av betong. Her finnes også steindekorasjoner og tennbriketter.

– Vi har laget nærmere 20 handlenett. Vi bruker symaskin og stoffet er fra gardiner vi har fått fra Gjenbruksbutikker.

- Så må du skrive at Mari (Abrahamsen) er den som styrer symaskinen. Dette er hun god til, sier befriftskollegene Linnea Lindebø Teigen og Hannah Linnea Eidem.

De «ansatte» i bedriften «Duften EB» smiler.

- Dett er er mer ei jentegreie med alle disse luktene. Men vi har jobbet litt vi også, selv om det er jentene som styrer det meste, sier Isak Levindsen Arild, Gabriel Tjomsland Larsen, Erlend Rudolfsen og Sivert Helland Richardsen, og smiler godt.

- Nå håper vi alle som driver med dette, at det kommer mange nysgjerrige kunder opp til UiA onsdag 19. april klokken 11.00. Det hadde vært veldig gøy sier kontaktlærer Elisabeth Isdahl til N247.

Seks kategorier: Når konkurransen er over denne onsdagen, skal en jury bedømme hver enkel bedrift i følgende seks kategorier: Beste markedsføring, beste salgsteam, beste grønne entreprenør, beste sosiale entreprenør, beste læringsprosess og beste elevbedrift.

Powered by Labrador CMS