– Det er mange hyggelige tall å lese etter Handelens Dag, sier senterleder Christina Omland.
– Det er mange hyggelige tall å lese etter Handelens Dag, sier senterleder Christina Omland.

Mange gode tall etter «Handelens Dag» på Amfi Vågsbygd

Publisert Sist oppdatert
Senterleder ved Amfi Vågsbygd, Christina Omland var veldig fornøyd med torsdagens «Handelens Dag».
Senterleder ved Amfi Vågsbygd, Christina Omland var veldig fornøyd med torsdagens «Handelens Dag».

– Flere butikker melder om gode tall og en fin økning fra fjorårets «Handelens Dag», sier senterleder ved Amfi Vågsbygd Christina Omland.

Første gang

Kjøpelystne kunder møtte opp i god tid før senteret i den store bydelen litt vest for sentrum åpnet dørene. Og innen for ventet en veldig spent senterleder. Denne tradisjonsrike kjøpedagen var hennes alle første i Vågsbygd.

– Jeg så jo at det gikk mot en dag med sol og blå himmel, en såkalt utedag, sier Christina og smiler fredag.

– Da jeg så at det stod en god del mennesker utenfor en stund i forkant av åpningen, ble jeg både rolig og glad. Jeg visste jo at butikkene våre hadde mange fine tilbud, som sikkert lokket mange. Da kvelden kom og klokken bikket 22.00 og stengetid, kunne jeg og en veldig tallrik betjening puste litt. Ekstra gøy var det jo at nærmere 12.200 gjester besøkte oss denne dagen. Litt over fjorårets «Handelens Dag». De tallene varmer jo ekstra godt når vi så hvilket herlig vær det var utendørs, samtidig som vi har 35 butikker innendørs under tak, sier Omland, som har lyst til å vise til noen av tallene hun har fått etter gårsdagens kjøpefest.

I god tid før Amfi Vågsbygd åpnet dørene torsdag, kom kjøpelystne kunder.
I god tid før Amfi Vågsbygd åpnet dørene torsdag, kom kjøpelystne kunder.

Økning

– Alle tall er ikke klare ennå, men de jeg har fått, viser at en god del butikker har hatt økning fra tidligere år. I løpet av en lang arbeidsdag var jeg selv innom og nøt dagens måltider på senterets tre spisesteder. Geheb forteller at de har hatt en økning på tredve prosent, og ved kafé Lykke var de veldig lykkelige over et godt besøkstall. Videre hadde La Femme en flott opplevelse. Selv med ett mindre lokale i år, sammenliknet med fjoråret, hadde de en økning på tretti prosent. Det samme hadde Dyregod, mens Vita hadde hele 93 prosent over budsjettet og slo rekorden også fra i fjor. BYoung, for eksempel, forsøkte seg for første gang med vareprøver, og solgte rundt 400, noe de sa seg utrolig godt fornøyd med. Av de tallene jeg har fått inn per nå, har butikkene hatt ei økning på mellom 30-93 prosent. Jeg venter i spenning på resten, sier Christina Omland til N247.

Powered by Labrador CMS