Vetle Try (t.v.) og Ole Kristian Spilling er to av i alt åtte førere i NMK Mesterskapet som arrangeres på Konsmo lørdag.

NMK mesterskapet Crosscart: «Æ vil vinne heile greia»

Publisert
En crosskart består i hovedsak av en ramme(veltebur), motor, fire hjul, ratt, pedaler og karosseri. I Norge kjøres det Norgescup og Norgesmesterskap for crosskart. Norgescupen kjøres i 85-klassen (cm3), mens det er NM for 125, 250 og 650 klassen.

Lørdag er det NMK i Crosskart på NMK Konsmos bane litt nord i fylket. Der stiller åtte unge lokale førere inkludert noen debutanter. De to er Jon Magnus Abrahamsen og Tobias Hodne som er seks år gammel.

Ut over dette stiller Kim Rino Weire, Mads Samuelsen, Terje Salvesen, Raymond Grimestad, Ole Kristian Spilling og Vetle Try.

– Vi håper at det kommer tilskuere fra bygdene til løpet som i tillegg til NMK mesterskapet også teller i Norgesmesterskapet i Crosskart 2023 og Norgescup Crosskart 2023, sier Pål Try til N247 fredag formiddag.

En crosskart består i hovedsak av en ramme(veltebur), motor, fire hjul, ratt, pedaler og karosseri. I Norge kjøres det Norgescup og Norgesmesterskap for crosskart. Norgescupen kjøres i 85-klassen (cm3), mens det er NM for 125, 250 og 650-klassen. (Kilde: Wikipedia)

Første start går, i følge arrangøren NMK Konsmo, lørdag klokken 10.30 og unge Vetle Try er klar på ambisjonene for lørdagen.

– «Æ vil vinne heile greia», sier han i bakgrunnen under intervjuet med far Pål Try.

Vetle stiller i klassen 125 cm3.

I alt deltar 100 førere denne helgen og i den største klassen er det ikke mindre enn 29 deltakere.

Powered by Labrador CMS