To personer bekreftet omkommet etter leteaksjon i Søgne-skjærgården

Publisert Sist oppdatert
Redningshelikopteret fra Hovedredningssentralen på Sola søker i området.
Redningshelikopteret fra Hovedredningssentralen på Sola søker i området.

Søgne klokken 20.14: Politiet bekrefter at to personer er omkommet og pårørende er varslet.  

– Det er sannsynlig at de omkomne er de to savnede og søker trappes derfor ned, opplyser politiets operasjonssentral. 

I følge Fædrelandsvennen er de to omkomne to menn i 50- og 60-årene. En av dem var bosatt i Søgne, mens den andre bodde i Kristiansand.

Like etter klokken 20.00 melder politiets operasjonssentral at det er gjort funn av en livløs person til i vannet. Pårørende er varslet. 

Søgne klokken 1944: Klokken 1944 melder politiets operasjonssentral at det er gjort funn av en livløs person i vannet i søksområdet. Det er også gjort funn av en plastbåt med baugen i været. 

– Pårørende er varslet, opplyser politiet. 

Søgne kl.18:00: Hovedredningssentralen har mottatt bekymringsmelding på to fritidsfiskere som ikke har kommet tilbake til avtalt tid.

– Redningshelikopter Sola, Brannbåt og redningsskøyta er på vei fra Kristiansand. HRS koordinerer aksjonen, melder hovedredningssentralen på X/Twitter fredag kveld.

Et redningshelikopter fra Sola deltar i søker i Søgne-skjærgården fredag kveld.
Et redningshelikopter fra Sola deltar i søker i Søgne-skjærgården fredag kveld.

KBR Søgne og Songdalens brannbåt er også kalt ut i søket.

Redningsleder på Hovedredningssentralen Andreas Ingsøy, sier til N247 at de to teinefiskerne skulle vært tilbake klokken 14.00 og derfor har satt i gang søk.

– Siste posisjonen er ved Lyngøya utenfor Langenes via et trackingsystem, men det begynner å bli noen timer siden siste oppdatering. Det skal være tøffe forhold i området. Det er en skjærgårdsjeep på 18-20 fot de to har benyttet i fisket, sier han.

– Det er redningshelikopter, to brannbåter i søk. Politiet er på stedet med innsatsleder og patrulje. Frivillige søksmannskaper er varslet for å søke på landsiden ved Langenes, skriver politiet på Twitter klokken 18.49.

I tillegg til samtlige nødetater deltok også medlemmer i Søgne dykkerklubb i søket med dykkerbåten, og fraktet de omkomnes båt til Høllebrygga fredag kveld.

Powered by Labrador CMS