«Noe å glede seg til i sommer»

Publisert

Av Olav Eieland, Søgne volley
Det har vært et tungt år for alle, og spesielt eldre ungdommer har hatt det tøft og annerledes med få sosiale arenaer og få faste aktiviteter. En av spillerne i klubben uttrykte det slik forleden, «jeg er så glad for at vi har hatt volleyballen, for det er det eneste jeg har nå». 
Noen har ikke idrettsarena, og om sommeren blir enda mer stengt. Mange vil på grunn av reduserte ferieplaner kanskje få de fleste ukene hjemme i Søgne. Mange gruer seg og har lite sosialt å finne på.
Søgne Idrettslag, Volleyballgruppa har søkt Gjensidigestiftelsen om midler til prosjektet «Sommer i Sanda». SIS Klubben vil ha som hovedformål å gi et gratis, «heldags» tilbud til barn og ungdom hver ukedag sommeren gjennom. 
Dette er et fantastisk tilbud til alle bygdas unge. Det vil være voksen-ledet aktivitet fra klokken 10-16 hver dag i aldersgruppen 13-19. Det vil sannsynligvis være lokalisert på klubbens sandbaner på Tangvall, men her er det mye byggeaktivitet, så vi må ta forbehold. Vi tenker ellers å bruke SIL sin nye friidrettsbane og klubbhus til ulike måltider, inne-spill aktiviteter og lek. Vi tenker også å bruke Årossanden, og ha Nygårdshallen som back -up ved regn. 
Fire voksne
Vi har fire voksne, trenerutdannede rutinerte volleyballspillere, som har flere år som trenere og spillere. De er vant til å lede leirer, cuper, hytteturer med klubben, og derfor godt i stand til å lede «Sommer i Sanda». SIS vil dreie seg om ballspill, ikke bare volleyball, samt lek og konkurranser. Vi håper å få til Mestrenes Mester og ulike all-idrettskonkurranser. Vi har kontakt med en friidrettsutøver som kanskje vil hjelpe til med ulike treningsopplegg. 
Det skal likevel være mulig å delta om man ikke er sprek eller flink, og vi skal ikke ha fokus på å vinne. Det er heller  ikke nødvendig å delta hver dag. Vi kommer i stor grad til å praktisere «drop-in» prinsippet, og ungdommene må være i stand til å passe på seg selv og ha mobiltelefon/foreldrekontakt tilgjengelig.
Artikkelen fortsetter under bildet.
(Foto: Nicolai Prebensen, arkiv).
Søgne Open
Klubben pleier å holde Søgne Open hver helg i sommerferien, og har hatt god økonomisk støtte av Søgne og Greipstad Sparebank for å gjøre dette, men korona har gjort prosjektet usikkert, så sannsynligvis søker vi støtte til et helt internt prosjekt i sommer, som da blir en helgeoppfølging av SIS. Det betyr at du som ungdom kan trene, spille, spise og «henge» med andre hver dag til sommeren, så lenge det følger lokale smittevernregler. 
Hvis det blir lettelser i koronareglene vil vi også prøve å få nybegynnere til å delta i ABT, Agder Beach Tour i Kristiansand. Dette blir nok en utfordring og som kan føre til ikke helt topp sportslige resultat, men som kan bli en opplevelse å  vokse på. 
Vi kommer i år til å holde alle aktivitetene gratis, men ABT krever nok at spillerne har lisens, noe som den enkelte må dekke selv.
Skole
Hvis vi ikke får støtte fra til å avholde SIS, eller andre begrensninger kommer, vil vi i alle fall holde sandvolleyballskole, også den gratis tidlig i juni.
Nå snekres allerede planene for SIS, og volleyballskolen, og vi håper mange synes dette blir spennende og noe de vil delta på. Mer informasjon kommer senere.
Sist oppdatert 21.03.2021 klokken 23:23 av Nicolai Prebensen
Arkivbilde fra et tidligere arrangement på sandvolleybanene på Tangvall. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Powered by Labrador CMS