Nominasjonslista fra Folkets parti

Publisert

Torsdag kveld valgte Folkets Parti sin førstekandidat til kommune- og fylkestingsvalget til høsten. Christian Eikeland fra Søgne er partiets toppkandidat, skriver partiet i en pressemelding søndag. 
 
- Vi går til valg for å utfordre etablerte partier, og politikken i Kristiansand og Agder.  Folket må lyttes til, og prioriteres. Vanlige folk sliter med økonomien, mange står i matkø, minstepensjonister må velge mellom å betale for dyr mat eller dyr strøm. Vi har siden oppstarten snakket med mange som hevder de ikke har nok på konto til å betale alle regninger.  Sånn kan vi ikke ha det i Kristiansand. Dette går ut over barn, og helt vanlige folk i kommunen, sier Eikeland i meldingen.
 
Partiet har nå 20 navn på valglisten, men sier at den ikke er endelig. Styret kan endre noe og supplere frem til fristen for å levere listen i slutten av måneden.
 
- Vi skal inn i bystyret for å stemme med hjertet, ikke ideologi eller parti-prinsipper, forteller Eikeland og legger til at de skal utfordre de partiene som har styrt Kristiansand gjennom flere år.
 
- Det gjelder vel de fleste som er representert i bystyret i dag, hevder han, og sier videre; 
- Kristiansand trenger et parti som setter vanlige folk først, og som ikke går på bekostning av valgløfter for å tilrive seg posisjoner og godt betalte verv i etterkant av valget. Vi skal representere folket hver dag, ikke en ullen og politisk fremforhandlet avtale. Vanlige folk først- i hele Kristiansand legger han til.
 
Nytt i Kristiansand
Partiet er nytt i Kristiansandspolitikken, og har tidligere stilt til valg i blant annet Oslo, Bergen og Stavanger, da som Folkeaksjonen Nei til mer bompenger. Ved valget i 2019 gjorde partiet gode valg i disse kommunene. I ettertid har de endret navn, og etablert seg med politikk på flere områder. Eikeland sier at partiet stiller til valg i Kristiansand og Agder med et lokalt program som tar for seg lokale saker.
 
Partiet tar ikke stilling til den pågående debatten om tilbakeføring av Søgne og Songdalen kommuner. De mener at dette ligger på Regjeringen og Stortinget sitt bord, og at folket må avgjøre dette gjennom folkeavstemming. Folkets Parti vil forholde oss til de til en hver tid kommunegrensene storting og regjering fastsetter, skriver partiet videre i pressemeldingen.
 
Her er listen over kandidater som stiller til valg for Folkets Parti. Listen er ikke endelig:
 1. Christian Eikeland
 2. Eva Rødli
 3. Frank Erik Salvesen
 4. Svein Tønnessen Georgsson
 5. Karina Haugerud
 6. Olaf Theodor Messel
 7. Kari Anne Randby
 8. John Petter Førre
 9. Siw Eidissen
 10. Edvard Hustad
 11. Lise M. Ekeland
 12. Kenneth Bjelland
 13. Wenche Larsen
 14. Harald Messel
 15. Finn Møller
 16. John Arne Egebakken
 17. Tor Martin Sliper
 18. Jemima J. Santos
 19. Anett Grødum
 20. Erik Messel
Powered by Labrador CMS