– Noen fikk seg ei bøye, sier Tom Erik Dønnestad fra Nullvisjonen Agder i front av fjerdeklassingene som er ute på sykkeltur.

– De aller fleste sa de hadde lært mye på én dag

Publisert Sist oppdatert

– Det var ikke akkurat en solskinnsdag, men elvene er sporty, sier Tom Erik Dønnestad fra Nullvisjonen Agder til N247.

Da har han i samarbeid med Nygård skole og kollegene Bjørn Ivar Birkeland og Ronni Ellefsen fra Nullvisjonen gjennomført trafikksikkerhetsdag for elevene på fjerde trinn ved den lokale skolen i Søgne.

Opplegget på skolen var tredelt med en innendørs del hvor Birkeland tok for seg «teori» med trafikkregler, sykkelvett og annen informasjon.

Ute i skolegården ble det gjennomført en sikkerhetskontroll av syklene, og elevene fikk prøve seg i en «hinderløype».

– Der hadde Ronni Ellefsen fokus på at sykkelen skal ha gode bremser, refleks foran, bak og på pedalene, den må ha ringeklokke og lys i tillegg til at den må ha mønster og luft i hjulene og ellers være velsmurt og OK. Etter kontrollen fyller vi ut kontrollseddel som elevene får med seg hjem for oppfølging, forklarer Dønnestad.

– Noen fikk ei god bøye

Dønnestad tok med seg gruppene med elever på en rundtur fra skolen, først til Linnegrøvan for å se på undergangen under Hølleveien, videre til krysset med fotgjengerfeltet ved Rådhuset og inn i sentrum.

– Vi snakket om vikeplikt, kryssing av veier og mange ulike forhold vi må ta hensyn til. For mange av elevene var det nye veier å sykle på, og de aller fleste sa etterpå at de hadde lært mye nytt, både i teorien inne og ute på tur, spesielt betydningen av å holde til høyre og å krysse andre veier, utdyper Dønnestad.

Drikkeflaske og gavekort

Sikkerhetskontrollen viste at det var en del sykler med dårlige bremser, og noen manglet ringeklokke og lys.

– Som en liten påskjønnelse fikk alle elvene hver sin drikkeflaske fra Nullvisjonen. I tillegg fikk også alle et gavekort levert i samarbeid mellom Nullvisjonen og MEKK-butikken på Tangvall. Gavekortet kan de ta med seg til MEKK-butikken og få lys til sykkelen for en symbolsk sum, forklarer Dønnestad.

At det er nettopp fjerdetrinnet som deltar på trafikksikkerhetsdagen forklarer han med at det er på dette trinnet elevene tar sykkelsertifikat.

– Fra Nullvisjonen anbefaler vi sterkt at elevene ikke sykler til skolen før de er på fjerdetrinnet og har fått dette sertifikatet, sier Tom Erik Dønnestad fra Nullvisjonen Agder.

Powered by Labrador CMS