Nye eiere inn i Søgne-bedriften Sør-Tre

Publisert

Agder Eiendomsselskap med de lokale investorene Thor Inge Ommundsen og Ruben Byberg Olsen går inn på eiersiden i bedriften Sør-Tre på Linnegrøvan i Søgne. Det er Ommundsen som sier dette til N247 1. mars. 
Sør-Tre består av to separate selskaper, ett eiendomsselskap som eier bygningsmassen og et driftsselskap som står for drift av butikken på Linnegrøvan. 
- Vi overtar eiendomsselskapet hundre prosent, i tillegg går vi inn med en 50 prosent eierandel i driftsselskapet. De resterende 50 prosent av driftsselskapet beholder Frank Erling Abildsnes, og han vil fortsatt være med videre i driften av selskapet, sier Ommundsen. 
- Liker oss i Søgne
Agder Eiendomsselskap sitter allerede på en betydelig eiendomsportefølje i Søgne, hvor de blant annet eier Tangvall Torg og andre næringseiendommer rundt sentrum av Søgne. 
- Vi liker oss veldig godt her i Søgne og har stor tro på næringslivet i de vestlige bydelene i Kristiansand selv om vi også er inne i prosjekter utenfor lokalområdet, fortsetter Ommundsen. 
I tillegg beskriver han Sør-Tre som en meget spennende bedrift med godt omdømme i lokalområdet. 
Fortsetter som før
Ommundsen presiserer at endringene på eiersiden ikke kommer til å påvirke den daglige driften av butikken. 
- Driften fortsetter som tidligere, og vi ser det som en stor styrke at vi får med oss Abildsnes i butikken videre fremover, sier han. 
- Sør-Tre er i dag en velassortert jernvarehandel med ni ansatte og omsetter for over 30 millioner netto årlig, uttalte Frank Erling Abildsnes (bildet) til N247 i forbindelse med at Søgne-bedriften markerte sine første 70 år i 2020. 

Med 1.500 kvadratmeter butikk og et totalt areal på 4.000 kvadratmeter inkludert lager har butikken i dag godt over 15.000 ulike vareslag å tilby kundene. Her finnes utstyr for fiske, kjøkken, maling, skog og hage og masse annet smått og stort du kan trenge i hverdagen eller til helt spesielle anledninger.

- Vurdert siden 2020
I mars 2021 opplyste Abildenes at det ikke var foretatt noen aktive tiltak med tanke på salg av bedriften, men la til at eierne av bedriften allerede mot slutten av 2020 var enige om å se på muligheten for å få inn nye eiere. 

- Vi har hatt kontakter med tanke på at noen ønsker å komme i posisjon for å vurdere et kjøp. Dette er kontakter som fremdeles er pågående. Jeg har ikke tenkt å pensjonere med enda, og har sånn sett ingen hast med å få på plass nye eiere. Likevel har vi ønsket å være tidlig ute og å unngå at det skal bli en handel i all hast, uttalte Frank Erling Abildsnes i mars 2021. 
- Stort engasjement for Søgne
- Vi er godt fornøyd med at nye eiere nå er på plass og at driften av Sør-Tre fortsetter som tidligere. Selv ser jeg frem til å jobbe videre sammen med nye eiere, sier Frank Erling Abildsnes til N247 etter at avtalen med investorene er på plass fra 1. mars. 

Abildsnes legger til at han setter stor pris på kontakten med de nye eierne som han karakteriserer som flotte mennesker med et stort engasjement for næringslivet i Søgne. 

Etter å ha jobbet med fremtidig eierskap til den over 70 år gamle bedriften en periode sier Abildsnes at han er tilfreds med å ha landet en avtale med nye partnere. 

- Sør-Tre vil fortsatt være en servicebedrift, og butikken drives videre med et rikt og bredt utvalg produkter. Vi håper innbyggerne også fremover vil sette pris på tilbudet og det sortimentet vi tilbyr våre kunder, sier Abildsnes.
Sist oppdatert 02.03.2022 klokken 08:32 av Nicolai Prebensen
Med 1.500 kvadratmeter butikk og et totalt areal på 4.000 kvadratmeter inkludert lager har butikken i dag godt over 15.000 ulike vareslag. (Foto: Jon Aamodt)
Powered by Labrador CMS