Ansiktsmaling er alltid populært for barna på SFO.

– Feirer alt vi kan

Publisert

– Det handler om innsatsen som legges ned for trivsel, læring og lek når vi i dag onsdag 24. april feirer den nasjonale SFO-dagen her på Nygård skole. Vi har mange dyktige ansatte med flotte og gode kvaliteter som gjør en flott innsats i en viktig del av barnas liv, sier SFO-leder Renate Dale til N247.

Fagansvarlig SFO-kompetanse, Ingrid Simonsen og leder av SFO ved Nygård skole, Renate Dale.

Sammen med fagansvarlig SFO-kompetanse, Ingrid Simonsen forteller hun om et stort engasjement blant barn og voksne både i tiden før og under feiringen denne dagen. Tema for den nasjonale SFO-dagen dette året er hentet fra Rammeplan for SFO og er «Aktivitet og bevegelsesglede». Ved SFO på Nygård er det for tiden 110 barn i tillegg til SFO for kompetanseavdelingen som drives sammen med ordinær SFO.

Utendørs aktiviteter

Som en konsekvens av årets tema er det på uteområdene lagt til rette for flere aktiviteter som:

Også lokalene til SFO var pyntet i anledning den nasjonale SFO-dagen.
  • potetløp 
  • ansiktsmaling 
  • såpebobler 
  • sekkeløp 
  • neglelakk 
  • fotball 
  • TL-leker

– På denne dagen ønsker vi spesielt å promotere viktigheten av SFO og for alle som legger ned en stor innsats for barna og SFO. Vi feirer alt vi kan i dag, tilføyer Dale.

De to påpeker videre viktigheten av det nå foreligger en nasjonal rammeplan for SFO og at alle ønsker å jobbe for best mulig kvalitet og barns mestring

Litt ekstra

På en dag som dette blir det servering litt utenom det som er normalt for SFO.

– Det er stor stemning og mange som gleder seg i dag. Serveringen er heller ikke helt som en vanlig dag, nesten som en forsmak på 17. mai. Fra kiosken serveres i dag pølser, is muffins og boller, sier Simonsen mens pølsespisende barn haster ut fra kiosken i Nygårdshallen.

Powered by Labrador CMS