Nyhetsloggen: En person siktet for drap

Publisert Sist oppdatert

Dette er loggen over hendelsene i nærdistriktet. Oppdateres fortløpende:

Torsdag formiddag: – En person er siktet for drap etter at to personer ble funnet døde på en adresse i Vågsbygd i Kristiansand onsdag 27. september. Personen er etterlyst internasjonalt, skriver Agder politidistrikt i en pressemelding torsdag.

Politiet har iverksatt en omfattende etterforskning i forbindelse med at to personer ble funnet døde på en adresse i Vågsbygd i Kristiansand. 

– En person er siktet for drap og vi har etterlyst personen internasjonalt, sier Cecilie Pedersen.

Politiet etterforsker fortsatt saken bredt.

- Politiet jobber fortsatt ut ifra flere hypoteser. For politiet er det nå viktig å formidle at en siktelse i en straffesak ikke betyr at vedkommende er gjerningsperson. Vi holder fortsatt alle muligheter åpne og vi utelukker ikke at det kan være andre eller flere gjerningspersoner, sier Pedersen.

Torsdag morgen: – I forbindelse med dødsfallene i Vågsbygd som etterforskes som dobbeltdrap, vil politiinspektør Cecilie Pedersen være tilgjengelig for media på en felles pressebrief torsdag 28. september kl. 10.30 på politihuset i Østre Strandgate 55, melder Agder politidistrikt i en pressemelding torsdag morgen.

Ingen er pågrepet etter dobbeltdrap i Vågsbygd.

– Vi har ikke pågrepet noen i løpet av natten. Etterforskningen fortsetter for fullt utover dagen, sier operasjonsleder Jarle Nilsen til NRK.

Han sier videre at politiet ønsker tips og eventuelle videoer fra området det siste døgnet.

Kristiansand klokken 18.03:  Politiinspektør Cecilie Pedersen i Agder politidistrikt at dødsfallene nå etterforskes som et dobbeltdrap. 

– Vi har satt i gang et stort etterforskningsapparat i denne saken, og ber publikum om hjelp om noe er observert det siste døgnet på stedet. Vi er også på jakt etter mulige videoopptak fra biler som har kontinuerlig overvåkning, sa hun.

Under pressekonferansen sier hun at det er en mor og datter (8) som er funnet døde i boligen. Det er per nå ingen siktede i saken og i følge Pedersen jaktes det på gjerningsperson med store ressurser, både taktisk og etterforskningsmessig.

Vedkommende som meldte fra skulle på besøk til boligen. 

– Da politiet kom til stedet fant de to livløse personer i boligen og fikk klarert at det ikke var andre en de to på stedet.

Vågsbygd klokken 13.48: Politi og ambulanse har rykket ut til adresse i Vågsbygd. Operasjonslederen skriver på X/Twitter at saken fremstår som en alvorlig voldshendelse. Saken oppdateres.

I en pressemelding skriver Agder politidistrikt at de mottok en politiet melding om en alvorlig voldshendelse på en privat adresse i Vågsbygd i Kristiansand. Politiet rykket ut til stedet.

- Det fremstår som en alvorlig voldshendelse. Vi jobber med å få oversikt over hva dette dreier seg om, sier politiinspektør Cecilie Pedersen i Agder politidistrikt

Politiet har iverksatt etterforskning.

- Vi er fortsatt tidlig i en tidlig fase av etterforskningen, og det er derfor lite informasjon vi kan gå ut med på nåværende tidspunkt, sier Pedersen.

Klokken 14.47 skriver Agder politistrikt at to personer er funnet døde på adressen.

– Klokken 13.21 mottok politiet melding om en alvorlig voldshendelse på en privat adresse i Vågsbygd i Kristiansand. Politiet rykket ut til stedet, der to personer ble funnet livløse, står det i meldingen.

- To personer er bekreftet døde og saken behandles som mistenkelige dødsfall. Politiet har startet etterforskning, sier politiinspektør Cecilie Pedersen i Agder politidistrikt.

Det er ambulanse og flere patruljer på stedet, i tillegg til politiets kriminalteknikere.

- Oppdraget er ressurssatt så vi raskt skal få oversikt over hva dette dreier seg om. Vi er fortsatt tidlig i etterforskningsfasen, og det er derfor lite informasjon vi kan gå ut med på nåværende tidspunkt, sier Pedersen.

Pårørende er varslet.

Politiet innkaller til pressekonferanse klokken 18.00.

Droneforbud

Klokken 16.00 opplyser politiet at det er besluttet droneforbud rundt årsstedet i Vågsbygd med en radius på 500 meter og 400 fot høyde, og politiet ber publikum og presse om å overholde dette.

Lund klokken 21.40: Politiet får melding om at noen ungdommer skal ha tent på søppeldunker ved Østre Ringvei.

– Skal også ha tent på søppeldunk ved Oddemarka busstopp. De løp fra stedet når de ble tilsnakket og politiet er i området, skriver Agder-politiet på X/Twitter onsdag kveld.

Søgne klokken 15.34: Politiet får melding om ulykke på Hølleveien.

– En syklist og en på EL-sparkesykkel har kollidert. Ambulanse og politiet er på stedet. Ikke meldt om alvorlig personskade per nå, melder Agder politidistrikt på X/Twitter.

Klokken 16.00 meldes det at en jente går til legevakt for videre oppfølging og oppretter ikke sak.

Torridal klokken 15.15: Politiet får melding om et trafikkuhell på RV9. Tre biler skal ha kollidert. Politiet er på stedet og bistår, og det er ikke meldt om personskade, opplyser Agder-politiet.

Innbruddsforsøk på Høllen Brygge natt til torsdag

– Til dere to godt voksne norske idioter. Hele utsiden og innsiden av Høllen Brygge er kameraovervåket. Har tydelig film av dere begge klokken 02.22 i natt. Dere forsøker å ta dere inn i restauranten ved å knuse glasset med et tomt ølfat. Er fristet til å legge bildene ut her, men de er videresendt politiet, skriver Vertshuset Høllen Brygge i en melding på sosial medier onsdag ettermiddag.

Mosby klokken 15.03: Politiet har hatt fartskontroll på Mosby der 16 sjåfører fikk bøter for fart. Høyeste hastighet var 69 km/t i 50-sone. Ett bilbeltegebyr ble også skrevet.

Posebyen klokken 12.01: Politiet får melding om en mann som oppfører seg truende og utagerende mot folk i området Posebyen.

– Politiet har kontroll på vedkommende og anmeldes for ordensforstyrrelse og bortvises fra sentrum, opplyser politiet på X/Twitter.

Vennesla, Rakkestadveien klokken 07.58: Melding til politiet om mann som forsøkte og stjele tilhenger. Han gikk fra området, men gode beskrivelse fra vitne gav politiet en retning og indikasjon.

– En person pågrepet etter søk i området. Patrulje på stedet jobber videre i saken. Det har også vært innbrudd i en bil i umiddelbar nærhet og patruljen sjekker om det er en sammenheng i sakene. Under ransaking ble det funnet gods fra innbruddet i bilen. Sakene sees derfor i sammenheng, skriver Agder-politiet på X/Twitter.

Vågsbygd Ringvei klokken 12.22: UP har hatt fartskontroll på stedet.

– 16 forelegg for fart hvor høyeste var 74 km/t i 50-sone. Ett forelegg for manglende bruk av belte, melder politiet på X/Twitter.

Kristiansand sentrum klokken 11.41: Politiet får melding om to personer som er i ferd med og sette seg inn i bil i sentrum.

– Fremstår som at de er ruset/beruset og ikke bør kjøre. Politiet har kontroll på bilen før den kjørte. To personer innbringes etter Politiloven og forholdet undersøkes, skriver politiet på X/Twitter.

Travparkveien klokken 10.43: Politiet opplyser at UP har hatt kontroll på Travparkveien hvor det totalt ble skrevet 19 forelegg hvor høyeste hastighet var 70 km/t i 50-sone.

Søgne, Kjellandsveien klokken 09.12: Politiet melder patrulje og ambulanse rykker ut til arbeidsulykke.

– Person har sklidd på tak og falt. Ukjent skadeomfang, skriver Agder-politiet på X/Twitter.

Kort tid etter melder operasjonslederen at personen ikke har falt fra tak. Vedkommende skal ha sklidd og skadet en finger.

Kristiansand klokken 07.34: Politiet melder om en trafikkulykke på Jegerbergsveien ved KKG.

Det skal være to biler involvert. Begge personene er ute av bilene og trafikken passerer greit. Nødetatene på vei, og saken oppdateres, opplyser Agder-politiet.

Klokken 07.52 melder politiet at en person tas med for sjekk på legevakt.

Natt til mandag: I alt er tre sjåfører stoppet i Agder som mistenkes for kjøring i påvirket tilstand . Kjøringen har foregått i Vågsbygd, Lindesnes og på E18 ved Narviga. To av disse hadde ikke gyldig sertifikat.

Flekkerøy klokken 21.01: Sammen med brannvesenet er politiet på Flekkerøy etter melding om brann. Det viser seg å være brann i en lekehytte.

– Ikke fare for spredning og brannvesenet har kontroll, melder etaten på X/Twitter mandag kveld.

Det har vært brann i ei lita lekehytte/paller og ingen politisak, opplyser politiet.

Sørlandssenteret klokken 17.18: Nødetatene rykker ut etter melding om brann på et toalett inne på Sørlandssenteret.

Klokken 17.25 melder politiet at brannvesenet er fremme og har kontroll. Brannen har oppstått i en søppelbøtte inne på et toalett.

Klokken 17.50 meldes det at politiet har kontroll på to mindreårige jenter som mistenkes for å ha startet brannen.

– Den ene jenta har erkjent å ha satt fyr på søppelbøtta inne på toalettet og tas med til barnevernsvakta. Senteret er åpnet opp igjen, melder Agder-politiet på X/Twitter.

Vennesla Ravnåsveien klokken 13.29: Et tre har falt over veien ved Skjebua. Sperrer veien i begge retninger og VTS er varslet, opplyser politiet.

Kristiansand Universitetsveien klokken 07.31: Politiet rykker ut til stedet etter melding om en bil som skal ha hatt et sammenstøt med en syklist.

– Politiet har vært i kontakt med syklisten. Vedkommende var ved bevissthet og fraktes av ambulanse til sjekk på sykehus. Politiet undersøker stedet nærmere, skriver operasjonslederen i Agder politidistrikt.

Kort tid senere får politiet melding om et nytt sammenstøt mellom et kjøretøy og en syklist i samme område. Den gangen i Universitetsveien hvor en syklist skal ha hatt et sammenstøt med en buss.

– Syklist er ved bevissthet og blir fraktet til sykehuset for sjekk. Politiet undersøker stedet nærmere, opplyser politiet.

Kristiansand St. Hans gate klokken 01.29: Politiet er på stedet etter melding om en bil som skal ha kjørt inn i en garasje etter først å ha truffet en lyktestolpe natt til mandag.

– Det har ikke oppstått personskade i forbindelse med hendelsen. Eiereiere av materielle gjenstander varsles, skriver politiet på X/Twitter.

Mandal Ime klokken 00.07: Politiet er på stedet etter melding om innbrudd i en privat bolig. Patrulje har tatt kontroll på en mann i 30-årene i nærheten av gjerningsadressen. Vedkommende passer beskrivelsen fornærmede har gitt og han er besluttet pågrepet.

– Innbruddet har skjedd mens en familie lå å sov. I tillegg til å bli anmeldt for innbruddet, anmeldes også pågrepne for bæring av kniv på offentlig sted og besittelse av narkotika. Han er innsatt i arrest i Kristiansand, opplyser politiet på X/Twitter.

Kristiansand Gyldenløvsgate klokken 10.22: Politiet får melding om innbrudd i forsamlingslokale. Det er uvisst om noe er borttatt, politipatrulje er på stedet og undersøker.

Klokken 10.28 melder patruljen at det er rotet en del rundt i lokalet, men at det foreløpig ikke ut som om noe er stjålet.

Vennesla Stallemovegen klokken 08.35: Politiet er på stedet etter melding om en personbil som har kjørt av veien.

– Bilen er tidligere i morges meldt inn stjålet fra Kristiansand sentrum. En person er pågrepet. Ingen skade på person. Mistanke ruspåvirket kjøring og tyveri motorvogn, skriver politiet på X/Twitter.

Flekkerøy klokken 00.13: Politiet får melding om en bil som har kjørt i en lyktestolpe i rundkjøringen.

– En mann i 20-årene oppsøkes på en privatadresse, fremstilt for blodprøve og anmeldes for kjøring i påvirket tilstand. Førerkort er beslaglagt, melder Agder-politiet på X/Twitter.

Ut over denne hendelsen har det i følge politiets hendelseslogg vært en relativt rolig natt i nærdistriktet. Tre menn er bortvist fra sentrum av Kristiansand for ufin oppførsel på utesteder. 

Det er ikke meldt om hendelser i Søgne eller Songdalen natt til søndag.

Brennåsen klokken 14.30: En kvinne er anmeldt for kjøring med bil uten gyldig førerkort og i påvirket tilstand, melder politiet på X/Twitter.

Kristiansand, Skippergata klokken 04.41: En politipatrulje ble gjort oppmerksom på en mann i 20-årene som oppførte seg aggressivt mot en kvinne. Vedkommende rettet i stedet sinnet sitt mot politiet og spyttet på og dyttet patruljen. Han ble pågrepet og innsatt i arrest og blir anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann og å nekte å oppgi personalia, opplyser Agderåpolitiet på X/Twitter.

Kristiansand sentrum klokken 02.15: – Politipatrulje innbringer en person, en mann i 30 årene, som utagerte mot vektere etter å ha blitt kastet ut fra et utested. Han innbringes til arrest og blir anmeldt for ordensforstyrrelse, melder politiet på X/Twitter.

Det er ikke meldt om hendelser i Søgne, Songdalen eller på Flekkerøy natt til lørdag.

Markensgate klokken 01.58: Politiet har gjennomført knivvisitasjon av cirka 50 personer.

– Kontrollen ble utført med metalldetektor. En person, en mann i 30-årene, blir anmeldt for bæring av kniv på offentlig sted, opplyser politiet.

Mjåvann klokken 21.49: Politiet får melding om at det er utført skadeverk med en stein på tre biler. Politiet har vært på stedet og mistenkte ordner selv opp med eiere av bilene.

Det melder Agder-politiet på X/Twitter fredag kveld.

Kristiansand Rv9 klokken 06.33: Politiet melder at det ligger et tre over ledningen til gatebelysningen på RV9 mellom Støleheia og Mosby på RV9. Vegtrafikksentralen er varslet.

Kulia klokken 17.32 onsdag: En politipatrulje stanser bil der fører ikke innehar gyldig førerkort, forholdet anmeldes.

Kvadraturen klokken 12.24: En patrulje ransaker en adresse etter tips fra publikum om mange kostbare elsykler på adressen.

– Patruljen finner tre elsykler som er meldt stjålet. Flere sykler på stedet som ikke var registrert stjålet ved søk på rammenummer. En person er siktet i saken, melder Agder-politiet på X/Twitter.

Det kommer også en oppfordring til sykkeleiere om å notere rammenummer, slik at det kan registreres ved eventuelle tyverier.

Kristiansand klokken 08.33: – Det har i løpet av natten vært innbrudd i to bedrifter i Kristiansand, ett på Lund og ett i Kvadraturen. Vi undersøker åstedene. Usikkert hvor mye som er stjålet, det kan være verdier for over 100.000 kroner, melder politet på X/Twitter.

Varoddbroa klokken 08.01: Politiet får melding om en kjedekollisjon på Varoddbroa retning Kristiansand.

– Trafikken står i ett felt , kø på stedet. fire biler involvert. Alle er ute av bilene og fremstår uskadd. Politi og ambulanse rykker ut, melder Agder-politiet på X/Twitter.

Songdalen, Utsogn klokken 05.55: Politiet får melding om trafikkulykke på FV3948 Utsognvegen.

– En bil skal ha gått rundt på taket. En person i bilen som er ute av kjøretøyet. Ikke meldt om alvorlig personskade per nå. Ulykken skjedd mellom Utsogn og Østre Fidje. Det er redusert fremkommelighet på stedet.

– En mann kjøres med ambulanse til sykehus for videre oppfølging, melder politiets operasjonsleder.

Søgne, Gamle Årosbrua Trafikkuhell klokken 22.55: En bil har kjørt i fjellveggen ved den gamle Årosbrua, fører er ute av bilen og er bevisst, uvisst om han er skadet, melder politiet på X/Twitter.

I følge 110-sentralen er én bil involvert, og det er ingen fastklemte personer. Klokken 23.30 meldes det at bilberger er varslet. 

Politiets operasjonssentral melder like etter at det ikke er personskade, og det opprettes ikke sak på forholdet. 

Søgne klokken 15.45: Det har i løpet av natten har vært innbrudd i et verksted på Lohnelier. Politiet melder på X/Twitter at de er på vei til stedet for å foreta åstedsundersøkelse.

Klokken 16.46 melder politiet at de har vært på stedet, gjerningspersonen(e) har revet ned en nøkkelboks og låst opp døra.

– Innehaver har ikke oversikt over hva som er stjålet, leverer inn liste over det som er borttatt og politiet oppretter sak, melder operasjonslederen.

Mandal sentrum klokken 13.21: – Sjåfør melder at noen har stjålet en pakke fra bilen hans. Han er sjåfør for bil som leverer post og i forbindelse med dette ble det stjålet en pakke fra bilen. Politiet er på stedet og tar en forklaring, melder operasjonslederen på X/Twitter.

Kuliavegen klokken 03.50: Politiet får melding om innbrudd i hytte mens det var folk tilstede.

– Knust rute i en dør. En mann er pågrepet av politiet mistenkt for forholdet og oppretter sak, melder politiet på X/Twitter.

Vennesla, Vikeland klokken 05.10: Politiet får melding om en rød VW Caddy er blitt stjålet fra området ved bensinstasjonen på Vikeland. Bilen er NV registrert og forholdet anmeldes.

Mandal Lordens klokken 13.00: Noen som kjenner til denne båten? Den er strandet på Lordens.

– Ring politiet på 02800 om du kjenner til den, melder Agder-politiet på /Twitter.

Kristiansand Sørlandsparken Klokken 12.15: UP har hatt kontroll i 50-sone i Travparkveien.

– 12 bilførere fikk forenklede forlegg, mens en bilfører anmeldes og fikk førerkort tatt i beslag grunnet for mange prikker. Høyeste hastighet var 66 km/t, melder politiet på X/Twitter.

Agder politidistrikt søndag kveld: Sommeren er definitivt over og været endrer seg. Politiet ber om at båteiere sjekker fortøyninger eller trekker båt/kano/kajakk godt opp på land slik at vi unngår usikkerhet rundt om det kan ha skjedd noe dersom noe flyter ubemannet i sjøen.

Kristiansand Kjevik klokken 18.51: Politiet melder om en beruset polsk mann som ikke rakk flyet til Amsterdam.

– Insisterer på at han skal ha et fly dit og nekter å forlate stedet. Politiet på vei for og bistå med å få han vekk, melder Agder-politiet på X/Twitter.

I en oppdatering skriver politiet at det er en tysk statsborger som ikke har rukket flyet. Han blir kjørt til et hotell slik at han kan få et fly mandag.

Kristiansand Tresse klokken 09.17: Politiet får melding om en mann med øks i Tresse, politiet er på stedet og har kontroll. Det har ikke vært noen trusselsituasjon.

I en oppdatering skriver Agder-politiet at mannen blir anmeldt for bæring av øks på offentlig sted.

Natt til søndag har politiet vært opptatt med å dempe lydnivået på fester og roe ned personer som ikke har klart å oppføre seg på byen. I alt er syv personer bortvist fra sentrum og to er innbragt i arresten i Kristiansand for ikke å etterkomme politiets pålegg.

I tillegg har det vært utført skadeverk på et offentlig bygg på Tinnheia.

Det er ikke meldt om hendelser i Søgne, Songdalen eller på Flekkerøy.

Kristiansand klokken 12.00: Det har vært en påkjørsel bakfra i Setesdalsveien, de involverte stoppet ved Slottet.

– Ikke personskade, fører av den ene bilen anmeldes for kjøring i påvirket tilstand, samt kjøring uten gyldig førerkort, melder politiet på X.

Sørlandssenteret klokken 10.56: Politiet er på vei til Sørlandssenteret for å ta hånd om en beruset dame som nekter å fjerne seg.

En drøy halvtime senere melder politiet at kvinnen er bortvist fra stedet og kjørt hjem til bopel.

Vennesla, Støleveien klokken 23.40: Nødetatene rykker ut etter melding om trafikkulykke mellom to mopeder som har kollidert.

Kort tid etter melder politiet at en person fraktes med AMB til sykehus, delvis bevisstløs, og fremstår som alvorlig skadd. Den andre personen er bevisst. En av mopeden har også begynt å brenne etter kollisjonen. Brannen slukkes av brannvesenet.

Klokken 00.39 skriver politiet på X at begge personene er fraktet til sykehus med ambulanse, den andre personen er lettere skadd. Politiet jobber på stedet for å kartlegge hva som har skjedd og snakker med vitner. Kriminalteknikere fra politiet er på vei for å gjøre undersøkelser.

Kvadraturen klokken 02.49: En mann er bortvist fra sentrum frem til klokken 08.00 etter å ha vært pågående mot politiet og stod i veien i forbindelse med patruljering

Kvadraturen klokken 02.47: Politiet innbringer en mann til arresten og anmeldes etter at han ikke overholdt bortvisning gitt litt tidligere på natten.

Kvadraturen klokken 01.32: Kvadraturen Politipatrulje bortviser en person fra Kvadraturen frem til 0800 på grunn av en ordensforstyrrelse. Knuffet på en annen person inne på en restaurant i sentrum.

Kristiansand Rv9 ved Krossen klokken 13.46: UP har gjennomført fartskontroll på RV 9 på Krossen. 6 fikk bot for å ha kjørt for fort. Høyeste hastighet målt til 64 km/t i 50-sone, opplyser politiet fredag ettermiddag.

Politiet: Pågrepet og siktet for ran i Kristiansand

– En mann i 30-årene er pågrepet og siktet for ran av en kvinne i Festningsgata i Kristiansand, skriver Agder politidistrikt i en pressemelding fredag.

Det står videre i meldingen at ranet skjedde på åpen gate i 17-tiden torsdag 7. september og mannen som er siktet er kjent av politiet fra før.

- Vi vil forsøke å avhøre siktede i løpet av fredag. Han har fått oppnevnt forsvarer Nils Grønås. Av hensyn til etterforskningen kan vi ikke si noe mer per nå, opplyser politiadvokat Liv Jorunn Hovda i Agder politidistrikt.

Det aktuelle ranet har ingen sammenheng med de tre ranene som ble begått i Vågsbygd lørdag 9. september. En gutt under 18 år er, som tidligere kjent, siktet for de tre ranene.

Kristiansand Travparkveien klokken 12.51: UP har gjennomført trafikkontroll på Travparkveien. 32 ble bøtelagt for å ha kjørt for fort, fire fikk gebyr for manglende bruk av bilbelte og en fikk bot for ulovlig bruk av mobiltelefon.

Det opplyser politiet fredag ettermiddag.

Vågsbygd klokken 11.33: Politiet har pågrepet en person i Vågsbygd, han skal ha fremstått som truende og var i besittelse av en øks.

– Ingen er skadet og pågripelsen forgikk uten dramatikk, opplyser poltiet på X.

Kristiansand klokken 04.00: – I Kristiansand sentrum har det i natt vært en håndfull mindre ordensoppdrag i forbindelse med utelivet. Totalt tre personer er innbrakt til arrest og vil blant annet bli anmeldt for å ikke ha etterkommet pålegg gitt av politiet, melder operasjonslederen på X.

Mosby klokken 13.33: UP har hatt laserkontroll på stedet hvor det ble utstedt 22 forenklede forelegg, høyeste hastighet 65 km/t i 50-sone.

– I tillegg ett forenklet forelegg for mobilbruk og et gebyr for manglende bruk av belte, melder politiet på X.

Kristiansand Vige klokken 08.55: Politiet foretar åstedsundersøkelse etter melding om grovt tyveri fra bedrift. Det skal være stjålet datautstyr fra stedet, opplyser operasjonsleder.

Kristiansand klokken 03.52: Politiet har rykket ut til innbrudd på serveringssted i sentrum. Vedkommende har banet seg vei ved å knuse et vindu.

– Ser ut som om noe alkoholholdige drikkevarer er stjålet. En person er pågrepet ikke langt unna åstedet og mistenkes å stå bak innbruddet, melder politiet på X natt til torsdag.

Kristiansand klokken 03.10: Politiet har gjennomført åstedsundersøkelse i kontorlokaler i Tollbodgata etter melding om innbrudd. Uvisst om noe er stjålet, men det er utført en del skadeverk og tilgrising og politiet oppretter sak.

Lindesnes klokken 22.48: Politpatruljer fra Kristiansand og Mandal har hatt en forfølgelse av en bil som stakk av fra kontroll i Søgne.

– Forfølgelsen gikk på småveier i området øst for Mandal. Bilen kjørte over spikermatte i Lauvdal. To personer er pågrepet og bilen var påsatt falske skilter, melder politiet på X/Twitter

Vennesla klokken 19.55: Politiet har stanset to mopedførere som kjørte uregistrerte, trimmede mopeder.

– De har kjørt på en svært farlig måte på gang og sykkelveier og utsatt andre for fare. Førerne filmet selv kjøringen når de stakk av fra politiet. Mobiltelefoner og førerkort beslaglagt, melder politiet på X.

Kristiansand Kartheia klokken 16.28: Trafikkulykke i rundkjøringen på E39 ved Kartheia.

– Tre biler er involvert, fire personer involvert, alle er våkne og bevisste. Nødetatene rykker ut. Trafikk kan passere på stedet, melder politiet på X.

Klokken 16.45 melder politiet at de involverte blir undersøkt. Kun lettere skader og bilberger er på vei

Kristiansand Grim klokken 14.12: UP har hatt trafikkontroll på Møllevannsveien. 19 bilførere har fått forenklet forelegg for fart. Høyeste hastighet 65 km/t i 40-sone. En er anmeldt for forholdet da vedkommende ikke ønsket å vedta forenklet forelegg.

I tillegg ble en sjåfør bøtelagt for nruk av mobiltlefon under kjøring.

Politiet har hatt flere kontroller i Agder onsdag og totalt er 37 bøtelagt og to anmeldt for ikke å vedta forenklet forelegg.

Kristiansand UiA klokken 11.30: Politiet får melding om branntilløp i et teknisk rom på UiA. Noe røykutvikling. Nødetater på stedet, brannvesenet går inn med røykdykkere, slukker branntilløpet og lufter ut.

Onsdag klokken 06.08: Agder politidistrikts operasjonsleder skriver på X at det har vært en rolig natt i Agder uten alvorlige hendelser.

Bråvann klokken 13.30: Politiet får melding om at det har startet og brenne på et tak der det foregikk arbeid på Bråvann Platå.

– Skal ha skjedd under taktekking og nødetater er på stedet. Brannvesenet har startet slukkearbeid. Noe røyk i området, melder politiet på X.

En time senere melder politiet at naboer som ble evakuert kan vende tilbake. Beboere i huset som brant ordner annet bosted. Tre personer som jobbet på taket kjøres til legevakt for oppfølging etter å ha pustet i røyk, opplyser operasjonslederen.

Kristiansand klokken 10.59: En drivende kajakk er funnet syd for Tangen. Trolig drevet ut fra området ved Christianholm båthavn.

Den er slept til land og eier bes ta kontakt med politiet for å avklare om den har slitt seg, mistet eller er stjålet.

Agder politidistrikt natt til tirsdag: – Det har vært en rolig natt i Agder. Ingen større eller alvorlige hendelser, melder politiet på X natt til tirsdag.

Søgne klokken 23.44: Politiet kjører til Kosseviga etter meldinger om festbråk på stedet og avslutter festen slik at naboer får sove.

Kristiansand klokken 01.43: Politiet har stanset bilfører på Langenesveien som mistenkes for kjøring i ruspåvirket tilstand. Vedkommende blir tatt med til legevakt for blodprøve.

Kristiansand Krossen klokken 18.14: Politiet har kontroll på en bil og fører som forsøkte å unndra seg kontroll av politiet. Vedkommende mistenkes for kjøring i påvirket tilstand og uten gyldig førerkort. I tillegg var bilen påsatt falske kjennetegn.

– Den aktuelle bilen kjørte borti en annen bil før den kjørte ut i grøfta og inn i et gjerde. Det er ingen skade på personer i kjøretøyene. Bilberging rekvirert for inntauing, melder politiet på X.

Mandag ettermiddag:– Vi opplever nå at mange vippsere kontakter oss og melder fra om svindelforsøk. Takk for at dere gjør det. Det gjør det enklere for oss å kartlegge de ulike skurkestrekene, skriver Vipps på sosiale medier mandag.

Videre står det at selskapet i den siste tiden har antallet svindelforsøk økt kraftig. Akkurat nå ser vi at mange av skurkene bruker SMS for å prøve å lure folk, men det skjer også via epost.

Tre enkle Vipps-huskeregler for å avsløre svindelforsøk:

  • Vipps vil aldri kontakte deg på epost eller sms for å be om sensitiv informasjon. All sensitiv kommunikasjon fra oss vil skje i appen.
  • Er du usikker på om Vipps er avsender av en lenke? Gå inn i appen. Hvis du ikke har fått en melding der, er den opprinnelige lenken et svindelforsøk.
  • Generelt, aldri send sensitiv informasjon over epost eller sms.

Kristiansand klokken 12.20: Politiet får melding om to ungdommer på EL-sparkesykkel som har kastet en handlevogn på en kvinne som går tur med barnevognen. Barnevognen ble truffet med barn i vognen. Politiet har lett i området etter de aktuelle uten resultat. Det er ikke meldt om noen skade på personer.

– Dersom noen i publikum har gjort observasjoner i området så kontakt politiet på 02800 og forholdet anmeldes, melder Agder politidistrikt på Twitter.

Klokken 13.46 melder politiet at handlevognen skal være dyttet inn i barnevognen. Ikke kastet. Butikken som eier handlevognen henter denne inn igjen.

Klokken 14.46 skriver politiet på X at de aktuelle ungdommene som var involvert har tatt kontakt med voksne og meldt fra om hva de hadde gjort. Foresatte orienteres. Så vurderer politiet om dette er noe som skal følges opp videre. Fornærmede er informert.

Søgne klokken 01.11: Det har vært en påkjørsel bakfra på Monan.

– Bilen som forårsaker ulykken stikker fra stedet uten å følge opp kravet til hjelpeplikt. Fører av påkjørt bil blir undersøkt på stedet av ambulansepersonell og framstår uskadd.

Bilen som stakk fra stedet mistet et kjennemerke i kollisjonen og politiet fant den aktuelle bilen gjemt på bileiers bopel. Bileier var beruset og hadde heller ikke gyldig førerkort.

– Vedkommende kjøres til legevakt for blodprøve og anmeldes diverse trafikkforhold, melder politiet natt til mandag.

Kristiansand klokken 17.30: En Grand Golden Line 650 med 150 hk Yamaha motor er i løpet av de siste to uker stjålet fra Ternevig båthavn. (Bildet).

– Tips om båten kan meldes til politiet på telefon 02800, opplyser operasjonssentralen.

Vennesla klokken 13.00: – I løpet av natten er det stjålet en lett MC fra privat adresse på Lomtjønn. Det er en 2022 modell, Yamaha MTN-125A, sort av farge. Politiet er interessert i observasjoner av en slik MC, melder operasjonssentralen på X.

Klokken 14.21 melder politiet at de har kontroll på MC som ble funnet i utkanten av Vennesla sentrum. En person har tilstått å ha stjålet den og blir nå avhørt av politiet, opplyser Agder politidistrikt.

Kristiansand klokken 10.30: UP har hatt promillekontroll på Oddemarka. 145 bilførere ble kontrollert og ingen blåste over tillatt verdi. Politiet har også gjennomført kontroller flere steder i Agder søndag formiddag og ingen har fått reaksjoner for ruskjøring.

En natt til søndag med flere bortvisninger på grunn av ufin oppførsel mot gjester, politi og vektere på utesteder. Det er ikke meldt om alvorlige hendelser. Det er heller ikke meldt om hendelser i Søgne eller Songdalen. I Agder er til sammen syv personer innbragt i arrest etter ikke å ha fulgt politiets pålegg.

Kristiansand sentrum klokken 03.40: To personer innbringes og anmeldes for ordensforstyrrelse og forulemping av offentlig tjenesteperson.

– Den ene har vært i klammeri med flere gjester og vektere på utested. Den andre forulempet politiet ved sin væremåte. Begge innsatt i arrest, skriver politiet på X.

Flekkerøy klokken 00.29: Politiet har kontroll på en person som har utøvd vold mot ambulansepersonell. Mindre personskader og det opprettes sak på forholdet, opplyser politiet på X.

Kristiansand klokken 14.15: – Politiet har rykket ut til privat adresse i Vågsbygd. En person har blitt fraranet sin veske med innhold. Ingen er fysisk skadet. Politiet er på stedet og gjennomfører avhør og sikrer spor samtidig som det søkes etter gjerningspersonen, melder Agder-politiet på X.

Lillesand klokken 12.00: UP har stanset bil med tilhenger i 100-sonen på E18. Bilen ble målt til 121 km/t, mens den kun hadde lov til kjøre 80 km/t med tilhengeren.

– Fører bli anmeldt og fikk sitt førerkort tatt i beslag, melder politiet på X.

Kristiansand lørdag formiddag: UP har hatt to promillekontroller. En på RV9 ved Krossen, og i Torridalsveien. Totalt ble 112 bilførere kontrollert og én fører blåste til over lovlig verdi og blir anmeldt for dette. I Torridalsveien blåste ingen over lovlig verdi, et resultat politiet skriver de er godt fornøyd med.

Kristiansand E18 Bjørndalsletta klokken 07.31: Politiet har stoppet en bil hvor fører er beruset.

– Vedkommende har blåst til 1.74 i promille. Det er besluttet beslag i førerkort og det opprettes sak, melder politiet på X.

Kristiansand sentrum klokken 03:00: Seks personer er bortvist fra sentrum i 24 timer etter slagsmål natt til lørdag. De anmeldes ikke på grunn av uoversiktlig forhold.

Klokken 03.15 meldes det at en av de bortviste personene ikke har etterkommet pålegget og innbringes til arresten og personen anmeldes for brudd på pålegg.

Kristiansand sentrum klokken 01.48: Politiet melder at en beruset person innbringes til arresten etter å ha utøvd vold mot politiet.

Vedkommende ønsket ikke oppgi personalia til politiet og anmeldes for forholdet.

Kristiansand sentrum klokken 01.14: Politiet har gjennomført en knivaksjon i sentrum hvor 200 personer er kontrollert.

– Ingen overtredelser, melder politiets operasjonsleder på X.

RV 9 fredag formiddag: Under en trafikkontroll på Mosby fredag kom det en bilist klokken 10.24 som av uviss årsak ikke ønsket å bli kontrollert.

– Vi kjørte etter for å lete, og fant bilen forlatt. Politiet gjør nå et søk i området for å finne vedkommende, opplyser operasjonsleder Knut Odde i Agder-politiet til Fædrelandsvennen.

Avisen opplyser videre at politiet har sendt opp en drone i håp om å lokalisere bilisten. Det vurderes også å gjøre et hundesøk.

Klikk for større versjon.
Klikk for større versjon.

Kristiansand Svensholmen klokken 10.35: – Noen som kjenner til denne båten? Den ble funnet drivende ved Ragnhildsholmen like ved Bragdøya. Ta kontakt med politiet på 02800 om du kjenner til båten.

Det melder politiet på X fredag formiddag.

Vennesla klokken 09.15: Politiet har rykket ut til Hunsfos Næringspark der det er meldt om innbrudd i en bedrift. Det er så langt uklart hva som er stjålet, opplyser politiet på X.

En time senere melder politiet at de har gjennomført åstedsundersøkelse. Så langt ser det ut som det er kun kontakter som er stjålet. Spor er sikret, og saken etterforskes videre.

Vågsbygdveien klokken 01.35: En mann i 20-årene blir pågrepet, mistenkt for tyveri av verktøy på en byggeplass, melder politiet på X.

Kristiansand sentrum klokken 18.18: En dame er kjørt til legevakt for sjekk etter å ha blitt angrepet av en mann i sentrum og forsøkt frastjålet en veske.

Det melder Agder-politiet på X torsdag kveld.

– Fremstår ikke som alvorlig skadet. Vi har søkt etter gjerningsmannen med flere patruljer. Så langt uten resultat. Ett vitne skal ha hjulpet fornærmede. Ønskelig at vedkommende kontakter politiet, skriver politiet i en oppdatering.

Søgne klokken 14.15: En mann er anmeldt for kjøring med bil uten gyldig førerkort og i påvirket tilstand.

Det melder politiet på X torsdag ettermiddag.

Tangvall klokken 11.15:Beruset mann forstyrret ro og orden. Innbrakt til politiet og anmeldt for forstyrrelse av ro og orden. Drikking på offentlig sted samt forulemping av politiet, melder Agder-politiet på X klokken 12.26.

Rige torsdag: – Utekontrollen i Statens vegvesen har i dag hatt kontroll av tunge kjøre kjøretøy, det meste er veldig bra, men noe dukker det alltids opp.

– Fem kjøretøy fikk mangellapper for tekniske feil, to av disse fikk bruksforbud. Det ene fikk bruksforbud for feil på bremser og det andre for å mangle bremselys. To kjøretøy fikk bruksforbud for manglende lastesikkring, to fikk bruksforbud for sikthindrende gjenstander i frontvindu, og en spesialtransport var ikke riktig merket. Det ble ikke avdekket noen alvorlige feil på de det ble utført kjøre- og hviletidskontroll på, veldig bra, skriver Nils Ivar Havrevoll i Statens vegvesen i en epost torsdag.

Vågsbygd klokken 08.48: En bil stoppet ikke for kontroll på Vågsbygdveien ved Augland og stakk av og politiet har søkt etter bilen uten resultat.

Kristiansand klokken 08.53: En båt ble funnet drivende ved Dvergsnes i går.

– Ber eier ta kontakt med politiet for å avklare om den er stjålet eller har slitt seg, skriver politiet på X torsdag morgen.

E18 Hånes klokken 20.15: En fører av bil er målt til 126 km/t i 80 sone og får førerkortet beslaglagt.

Kristiansand sentrum klokken 12.26: Politiet år flere meldinger om mann som oppfører seg dårlig i sentrum. Han oppfattes som oppfarende og skremmende for andre folk i området, melder Agder-politiet på X.

Klokken 13.08 meldes det at en patrulje har kontroll på mannen som overlates til helse.

Vestre Strandgate klokken 07.52: Politiet får melding om en bilbrann i Vestre Strandgate. Politipatrulje og brannvesen på stedet og brannen er slukket. Ingen personskade, men trafikale problemer. Trafikken dirigeres på stedet, melder Agder-politiet på X.

Klokken 07.57 meldes det at bilen er skjøvet ut av veibanen og trafikken kan gå som normalt, men med et etterslep av trafikale problemer.

Tangvall klokken 16.58 tirsdag: Politiet får melding om at en hydraulikkslange på en traktor har gått lekk. Dette har skjedd i Rådhusveien ved Søgne VGS. Noe oljesøl i vegbanen, skriver politiet på X.

Kristiansand sentrum klokken 15.45: En mann er pågrepet av politiet og anmeldt for vold mot politiet ved spytting. Vedkommende hadde forstyrret ro og orden ved å kaste glass og forstyrre gjester på spisesteder i sentrum, opplyser politiet på X.

Søgne klokken 18.45: Politiet får melding om tyveri av båt på henger fra Brønnviga som har skjedd i løpet av dagen.

– Båten er en 14 fots Coast Hunter skjærgårdsjeep, hvit med blå stripe. 30 HK Yamaha utenbordsmotor. Eieren anmelder forholdet og tilhengeren er av merket Gaupen, melder politiet på X.

Brennåsen klokken 18.30: Politiet får melding om at det har vært innbrudd i en bolig. Mindre verdi på det som er stjålet og eier anmelder forholdet.

Kjevik klokken 15.35: Politiet får melding om en drone som flyr innenfor sikkerhetssonen til Kjevik lufthavn.

– Politiet har vært i kontakt med dronepilot. Fløyet i forbindelse med anleggsarbeid i området. Avinor vurderer om saken skal følges videre opp, melder Agder-politiet på X.

Sørlandsparken klokken 13.24: UP har hatt kontroll i 50-sone i Travparkveien. 34 bilførere fikk forenklede forelegg for fart og tre for mobilbruk.

– Ett gebyr for manglende bruk av bilbelte ble også utstedt. Høyeste hastighet 75 km/t, melder politiet på X (Twitter) mandag ettermiddag.

Lillesand, Østre Kystvei Kl. 15.35: Politiet får melding om en mann som går i rundkjøringen ved Tingsaker senter. Fremstår forvirret og går midt i veien.

Få minutter senere melder politiet at mannen er tatt kontroll på etter å gått til angrep på patruljen, det ble brukt pepperspray og batong for å få kontroll på vedkommende, melder politiet på X (tidligere Twitter) søndag ettermiddag.

Mannen fremstilles for lege.

Powered by Labrador CMS