Nytt gull: Vant «Årets Sjømat» for tredje gang

Publisert

- Visst er det gøy. Det å kunne reise hjem med gull i kategorien «Årets Sjømat» er en anerkjennelse i seg sjøl, sier Reidar Fredriksen, fiskehandler og innehaver av bedriften Reinhartsen inne på Fiskebrygga i byen.
 
I Stavanger
Finalen i «Det Norske Måltid» gikk av stabelen i Stavanger tidligere i februar.  Siren H. og Reidar Fredriksen som bor på Flekkerøy, satt selv ringside under finalen. Da retten deres «Glassvarfilet, benfri med skinn» gikk til topps, kunne de ikke annet enn å slippe jubelen løs.

- Vi har vært med i fire finaler i løpet av de siste fem årene, og dette var vårt tredje gull, sier en veldig fornøyd Fredriksen til N247.

«Se, lukt, smak og nyt» brukes gjerne som stikkordene under mesterskapet.
 

Helt lokalt
«Det Norske Måltid» handler om norskproduserte råvarer og produkter.

- Det hele startet i august i fjor. Da måtte vi sende inn produkter til finalen. Vi har fokus på bærekraft, og bruker helt vanlig fisk. Fisken «Glassvar» går jo inn under flyndrefamilien, sier Reidar og smiler litt ekstra.

- Det er jo ekstra gøy at det  er fiskere fra både Flekkerøy og Søgne som har levert fisken som gikk til topps. Den er fisket dypt ned i sjøen, langt ute og vest for Egersund, sier Fredriksen.

Det Norske Måltid skriver om konkurransen: - De 13 kategoriene rommer det ypperste av norske råvarer og matprodukter, og gjennom høsten har dommerne vurdert og smakt for å finne de beste produktene. Hele 250 produkter ble sendt inn til konkurransen. Det har vært en hard kamp om seieren, men veien til finalen har også vært viktig for å bygge opp under visjonen om Matnasjonen Norge. 
Sist oppdatert 25.02.2023 klokken 11:45 av Nicolai Prebensen
Her jubler Reidar Fredriksen etter at bedriften tok gull for tredje gang i konkurransen til Det Norske Måltid. (Foto: Bitmap / Det Norske Måltid)
Glassvarfilet, benfri med skinn» gikk til topps i konkurransen "Årets Sjømat." (Foto: Kristin Austigard / Det Norske Måltid)
Powered by Labrador CMS