Syv døde i trafikken på Agder i 2023 - nyttårsaksjonen markerer dette på Evje på fredag

Publisert

– Syv mennesker omkom i trafikken i Agder i 2023, én mer enn i 2022. Fredag markeres alvorlige ulykker i Agder i fjor på Evje, melder Agder fylkeskommune i en pressemelding tirsdag morgen.

Alle ulykkene skjedde på våren og sommeren. For hele landet var det 118 personer som omkom på veiene i 2023. Det er to flere enn i 2022. I 2022 var det seks som omkom i trafikken i Agder.

Nyttårsaksjonen markerer de alvorlige ulykkene

– Vi starter hvert år med å markere de alvorligste ulykkene foregående år. Denne markeringen har i mange år vært arrangert ved E18 på kommunegrensen mellom Kristiansand og Lillesand. I år flytter vi aksjonen til Evje, sier rådgiver for forebyggende trafikksikkerhet Cato Moen i Agder fylkeskommune.

– Aksjonen arrangeres fredag 12. januar kl. 14 - 15.30 på Evje bedehus og ved rv. 9 i Evje sentrum. Medvirkende i år er blant annet leder av stortingets transport- og kommunikasjonskomité Sigbjørn Gjelsvik, stortingsrepresentant Gro Anita Mykjåland, politistasjonssjef i Setesdal Kim Asbjørn Haugen og trafikkskadde Rita Vindholmen. Det blir Musikk ved Ingvild Flottorp, forklarer Ronni Ellefsen i Nullvisjonen Agder.

Powered by Labrador CMS