Offisiell åpning torsdag

Publisert

Den lenge etterlengtede broforbindelsen mellom Birkelid og Volleberg er ferdig bygget og overlevert fra entreprenøren

Kaspar Strømme AS. 
- Det gjenstår enkelte formaliteter for å få på plass ferdigattesten, og vi kan ikke slippe publikum ut på broa før dette er i orden, sier kommunens prosjektleder, Håvard Nordbø til N247. 
Snorklipping torsdag
Nordbø forteller at det har vært noe tvil om en offisiell åpning med snorklipping og mange mennesker til stede ville være i tråd med gjeldende smitteverntiltak. Nå er der imidlertid klart at det blir en markering på broa torsdag 6. mai klokken 10.00-12.00.
- Vi vet at ordfører Jan Oddvar Skisland (Ap) vil være til stede, og det samme gjelder representanter fra skolene i nærområdet, sier Nordbø etter å ha fått bekreftet at inntil 200 personer kan være til stede ved denne markeringen som foregår utendørs.
Lang prosess
Mange forhold har ført til at det har tatt tid å erstatte den gamle hengebroa som ble ødelagt av storflom høsten 2017. Elva er fredet, og det har vært nødvendig med en prosess mot statsforvalteren for å få godkjenning på arbeidene langs elvebredden. 
Artikkelen fortsetter under bildet.
Hovedspennet til den nye broa ble støpt tidlig i mars 2021. Nå er arbeidet med broa ferdig og gående og syklende kan om få dager ta snarveien over elva til og fra Birkelidområdet. (Foto: Jon Aamodt).
Selskapet som først ble tildelt kontrakt for byggingen opphørte som følge av konkurs midt i byggeperioden. Dette førte igjen til en lengre stans i byggearbeidet før Kaspar Strømme ble tildelt ny kontrakt for å ferdigstille broa. 
Bildet under: Birkelidbroa er ferdig fra entreprenør og overlevert til Kristiansand kommune. (Foto: Jon Aamodt).
Offisiell åpning ved ordfører Jan Oddvar Skisland blir torsdag 6 mai. (Foto: Jon Aamodt)
Powered by Labrador CMS