Om søppel, ny flaggstang i Høllen og sånn

Publisert

- Det er godt med alle disse fridagene slik at vi får gjort noe, sa Jens Kristensen etter at et utvalg av Høllen venners medlemmer hadde reist en ny flaggstang på Høllen brygge mandag formiddag. Den gamle takket for seg og deiset i bakken under en vinterstorm like over jul.


Jan Steinar Eikaas, Jens Kristensen, Ole Dag Kittelsaa samt en tilfeldig forbipasserende Svein Eikeland var selvutnevnt dugnadsgjeng og ved hjelp av rå muskelkraft og raske tunger ble den nye Kiwisponsede flaggstanga, trykkimpregnert må vite, reist på brygga i Høllen på noen få formiddagstimer, inkludert montering av et nyoppusset feste.

Den gamle vimpelen fra Vidar på Jokeren var blitt møkkete og ble byttet ut med en ny, kjøpt på impuls av medlemmet Kittelsaa.  Han fikk dermed fikk æren av å heise den nye vimpelen på den nye flaggstanga nøyaktig kl. 12.03 mandag.
Høllens venner har også store planer om å sette ned en større komité for å se på mulighetene for å få reparert vannstandsmåleren på brygga i løpet av våren eller sommeren. - Viktig å være mange mann på slike jobber, sa Kristensen, pakket sammen verktøyet og takket for fremmøtet. 
Søppel
Men, det var ikke bare Høllens venner som var i aktivitet på brygga mandag. Påsketuristene er på vei hjem, og det nye renovasjonsanlegget like ved Shantyen var i løpet av 1. påskedag blitt fylt til randen og søpla var satt igjen utenfor dunkene. 
- Her blir det fort måkefest, så vi har ryddet litt opp og ringt Avfall Sør og bedt dem komme for å tømme og ta med seg alt avfallet, sier Shantygjengen til N247som var samlet på brygga i godværet.
- Det er jo synd at det blir slik, for det nye anlegget har fungert perfekt, er luktfritt selv om sommeren, og vi har ingenting negativt å si om det. Jan Sangesland i Avfall Sør lovet oss at de skulle se på saken. 
- Vi vet at de har målere som melder fra når dunkene er fulle, og han var derfor klar over problemet, sier mannfolkene på brygga.
Sist oppdatert 21.04.2014 klokken 13.41 av Nicolai Prebensen
Like før den nye flaggstanga reiser seg på Høllebrygga. Jan Steinar Eikaas, Jens Kristensen, Ole dag Kittelsaa og Svein Eikeland forbereder løftet. (Foto: Nicolai Prebensen)
Mye søppel etter påsketuristene. Shantygjengen har her ryddet opp mye av søppelet etter at måkene hadde festet litt i natt. (Foto: Nicolai Prebensen)
Powered by Labrador CMS