Irene B. Arnevik håper å tilrive seg «Ultra dronning» trøyen som mannen Lei-Terje Arnevik skal dele ut på søndag.

Arrangerer Norges lengste og tøffeste O-løp

Publisert
Starteren Per Svein Endresen stiller med sin eksklusive kanon ladet med boller!

Søndag er det klart for O-løp for de aller tøffeste. Det Søgne og Songdalen Orienteringsklubb (SSOK) som er arrangør av Ultra O-løpet som har start og mål ved parkeringsplassen i Sydenenden av Kjellandsskogen.

Fellesstart

I de fleste O-løp praktiseres det individuelle starter, mens i søndagens løp blir det fellesstart for alle klasser klokka 12.00. Normalt er O-løp en ensom kamp i skogen, mens i søndagens løp vil løperne oppleve å knive skulder mot skulder gjennom løypa. Selvfølgelig har klubben med sin faste starter som med sin kanon ladet med boller sørger for et spektakulært startskudd.

Langt strekk i starten

I langløypa som måler 13 km i luftlinje vil løperne få en skikkelig utfordring i starten av løpet. Etter et kort strekk til første post vil løperne få en skikkelig utfordring med valg av best mulig veivalg da post to er ett skikkelig langstrekk på over 2,5 km hvor posten er plassert i nærheten av Øvre Knibe. I følge løypelegger Leiv-Terje Arnevik vil nok vinnertiden i den lengste løypa ligge på rundt Èn time og 40 minutter, noe som er over en time lengere løpstid en i normale O-løp.

Lokale helter

Løpsleder Frank Solås og løypelegger Leiv-Terje Arnevik er klar for å kåre Ultra Kongen og Ultra dronningen på søndag.

Blant flere lokale helter som stiller på startstreken nevner vi Irene B. Arnevik som stiller i den lengste løypa i dameklassen. Irene som er kona til løypelegger Leiv-Terje Arnevik mener at hun har god sjans til å gå helt til topps i kampen om den gjeve «Ultra dronning» trøya. Om det er løypelengde som har medført at Morothon-general Håkon Lohne har funnet frem O-skoene og kompasset etter mange års opphold vites ikke, men Håkon er jo ikke ukjent med kamper skulder mot skulder.

Tradisjon

Det er første gang i historien at det arrangeres Ultra O-løp på Agder. Hvis årets arrangement blir en suksess så er ikke SSOK fremmed for at dette blir en tradisjon i fremtiden.

Powered by Labrador CMS