- Overrasket over kommunedirektørens forslag

Publisert

Mandag omtalte N247 kommunedirektørens forslag til ny arealplan for Kristiansand kommune, et forslag som dersom det får politisk tilslutning kan bety bråstopp for flere planlagte og regulerte utbygginger i vestre del av kommunen. 
Daglig leder i Repstad Eiendom, Ole J. Bueklev sier tirsdag til N247 at han er overrasket over at det blir foreslått et så stort uttrekk av boliger i tidligere Søgne og Songdalen. 
- Har krevd inn millioner til nytt kryss
- Ved 14 utbyggingsområder i de vestlige bydeler blir i alt opp mot 1.500 boliger tatt ut av gjeldende planer. I Søgne tilsvarer dette rundt 30 prosent av boligreserven. I Kjellandsheia Nord som eies av kommunen kan 200 boliger bli tatt ut, og i søndre del som eies av private blir det foreslått å ta bort 80 boliger, sier Bueklev. 
Han viser til at kommunedelplanen og områdeplan for Kjellandsheia legger til rette for 750 boliger, en utbygging som har vært planlagt siden 1970-tallet. Området er planlagt med en offentlig hovedakse nord - sør med tilkomst til dagens E39 som er tilrettelagt for kollektivtrafikk og med areal avsatt til Park&Ride. 
- Det har vært en omforent utbyggingsstrategi å starte bygging i syd og bygge nordover langs hovedaksen til man når krysset på E39, og kommunen har i 10 år krevd inn mange millioner til nytt kryss på Kjelland. Videre er det en omfattende satsing på grønnstrukturen i Kjellandsmarka, noe som medfører at hver bolig dekker inn kostander på rundt 25.000 kroner, utdyper Bueklev. 
Har tatt ansvar for rekkefølgekrav
Bueklev viser videre til at Repstad Eiendom allerede har bygget ut de to første delfeltene og skal om kort tid starte på det tredje feltet. Han peker i den forbindelse på at selskapet har tatt ansvar for felles rekkefølgekrav for områdene både i nord og syd. 
  • En nærmiljølekeplass som er et felles rekkefølgekrav med kommunens areal er bygd og står ferdig
  • Store deler av rekkefølgekravet for grønnstruktur som er felles med kommunens areal er utført og forskuttert av Repstad Eiendom, blant annet alt grunnerverv 
- Løper fra forpliktelser?
Bueklev mener kommunen løper fra sitt ansvar for flere felles rekkefølgekrav dersom Kjellandsheia Nord blir tatt ut av arealplanen.
- Kan det forsvares å ta ut hovedadkomsten nord-syd som er et hovedinfrastrukturtiltak for utbyggingen av Kjellandsheia, spør Bueklev.
Han er også undrende til at kommunen kan løpe fra sine forpliktelser som er nedfelt i rekkefølgekrav i en vedtatt reguleringsplan og stiller spørsmål ved om en slik kuvending illustrerer en kommune som et godt forbilde for næringsliv og innbyggere. 
Plan på høring
Formannskapet får sin første orientering om kommunedirektørens forslag til ny arealplan onsdag. Deretter skal forslaget behandles politisk i By- og stedsutvalget og formannskapet før det kan legges ut til offentlig ettersyn og høring. 
Sist oppdatert 06.09.2022 klokken 18:34 av Jon Aamodt
Områdereguleringen av Kjellandsheia legger opp til en gjennomgående akse nord/syd og ny tilkopling til eksisterende veinett ved Kjelland. (Foto: Søgne kommune/Vianova)
Daglig leder i Repstad Eiendom, Ole J. Bueklev sier tirsdag til N247 at han er overrasket over at det blir foreslått et så stort uttrekk av boliger i tidligere Søgne og Songdalen. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Powered by Labrador CMS