Bildet av innsatsleder Anders Hareide Holt er tatt ved en annen anledning.

Tar i bruk drone under Palmesus

Publisert Sist oppdatert

– Når flere tusen festivaldeltakere inntar Palmesus i Kristiansand kommende helg, vil politiet sette inn ekstratiltak for å trygge området og byen for øvrig. For første gang vil politiet følge området fra lufta, skriver Agder politidistrikt i en pressemelding torsdag.

Det står videre i meldingen at innsatsleder Anders Hareide Holt i Agder politidistrikt vil ha det operative ansvaret fra politiets side.

– Vi setter inn drone som vil følge med både inne på festivalområdet og i randsonen utenfor. Vi bruker drone for å få enda bedre oversikt over det som skjer i og rundt festivalområdet. Skulle det skje uønskede hendelser så vil dronen også kunne brukes i etterforskningsøyemed. Bruk av drone kommer i tillegg til at vi har både uniformert og sivilt personell tilstede i området og i bybildet forøvrig, sier Hareide Holt.

Hør innsatslederen i Nett TV-vinduet under. (Video: Politiets nettpatrulje - Agder).

Politiets tilstedeværelse kommer i tillegg til arrangørens eget sikkerhetsopplegg med innleid vakthold og frivillige. Festivalområdet er også kameraovervåket.

Politiet vil samarbeide tett med de andre nødetatene under festivalen.

Politiet vil også komme med oppdatert informasjon via Facebook-siden til Nettpatruljen når det er behov for det.

– Vi kan ikke å gå ut med antallet tjenestepersoner som skal arbeide i helga, men dette er et stort arrangement og vi gjør derfor det vi kan for å sikre at folk skal føle seg trygge både på festivalområdet og i byen generelt, avslutter Holt.

Powered by Labrador CMS