Pizza med torsketunger: - Interessant

Publisert

Klasse 6b ved Lunde skole fikk tirsdag en opplevelsesrik dag på Geitmyra matkultursenter for barn på Odderøya. Bakgrunnen var en konkurranse hvor klassen stakk av med seieren og fikk en bonusdag på senteret.


- De vant en konkurranse hvor målet var å lage en fremtidsrett med bærekraft i tankene, og juryens begrunnelse var at vinnergruppa er opptatt av detaljer, både i valg av ingredienser, fremgangsmåte og hvordan retten skal fortone seg. Blåskjell er bærekraftig og kortreist, og gruppa har ved å bruke blåskjell innført noe som for mange er ukjent i det kjente, nemlig pastaen. 


- Blåskjell er også noe vi kan sanke i naturen og som er lett tilgjengelig for de aller fleste. Dersom en velger å kjøpe blåskjell er det relativt rimelig, sier Nicolai Brenna Ertzeid som er underviser ved senteret.

Premien var en læringsrik dag på Geitmyra for hele 6B, hvor elevene blant annet laget pizza med torsketunger.
Torskehoder
- Vi fikk tak i noen skikkelig store torskehoder og en del av opplevelsen tirsdag var at elevene skar ut torsketunger, i tillegg til å «dissekere» resten av fiskehodet. Det ble en spennende dag, sier Ertzeid videre.
Han forteller videre at dette er nytt for mange.
- Alle måtte ha torsketunger på pizzaene vi laget, og reaksjonene var noe forskjellig under prøvesmakingen. Noen syntes dette var godt, og noen kalte det interessant, fortsetter han.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Underviser Nicolai Brenna Ertzeid ved Geitmyra matkultursenter ved pizzaovnen sammen med elever fra Lunde skole, klasse 6b. (Foto: South Coast Creative).
- Kjempeopplevelse
- Det kaller jeg en fin måte å si dette på. Vi var der hele skoledagen og hadde en kjempeopplevelse. Spesielt da elevene delte opp torskehodene, skar ut tungene og øynene var stemningen høy blant de elvene som turte å gjøre den jobben, sier kontaktlærer Camilla Nilsen til N247. 
- At mange syntes det var litt spesielt å ha fisk på pizzaen legger jeg ikke skjul på, men dagen var helt fantastisk og frister til gjentakelse, legger hun til.
Blekk
- Vi går nye veier her på senteret og for ikke lenge siden brukte vi blekkspruttblekk i pizzaene. Det var veldig bra, men noe vanskelig å se når pizzaen var ferdig stekt da den jo var svart før den gikk i ovnen, sier Ertzeid lattermildt.
Dette skriver matkultursenteret om seg selv:
«Vår visjon: Vi skal bidra til at så mange barn og unge som mulig blir glade i mat som gjør dem godt!

Vi jobber for å pirre nysgjerrighet, dyrke kunnskap og øke matgleden til barna som kommer til oss. Og vi vet at barn kan lage mat, de tørr å smake og at de må tas på alvor. Når barna lærer å ta gode matvalg gir vi dem kunnskap de kan dra nytte av gjennom hele livet.»
Store torskehoder ble plukket fra hverandre under klassebesøket på Geitmyra Matkultursenter for barn tirsdag denne uken. (Foto: Geitmyra Matkultursenter for barn)
Nicolai Brenna Ertzeid er underviser ved Geitmyra Matkultursenter på Odderøya i Kristiansand. (Foto: South Coast Creative)
Powered by Labrador CMS