Våpenamnestiet: – Har fått inn flere hundre våpen

Publisert

– Agder politidistrikt har mottatt 565 uregistrerte våpen siden våpenamnestiet ble innført 1. januar i år. De fleste av disse var hagler og rifler, skriver politiet i en pressemelding fredag ettermiddag.

Våpenamnestiet varer til 1. juni og politiet oppfordrer personer som har slike våpen liggende om å levere inn disse. Skjer det innen 1. juni så blir man ikke straffet for å være i besittelse av slike våpen.

– Våpenamnestiet innføres for å forebygge kriminalitet og alvorlige ulykker med våpen. Dersom noen er usikre på om de har et uregistrert våpen, så kan de ta kontakt med politiet for råd og veiledning, sier leder av seksjon for forvaltning i Agder politidistrikt, Tom Eklund.

I Agder kan man levere våpen på alle politistasjoner i hele distriktet.

Dersom man skal levere våpen til politiet, må man sjekke at våpenet ikke er ladd. Man må også huske å pakke bed våpenet før det transporteres.

Sprengstoff, granater, krutt og fyrverkeri skal ikke tas med til politiet. Dersom man er usikker på hvordan våpenet skal håndteres, kan man få hjelp av personer som er våpenkyndige eller ringe politiet på 02800.

Powered by Labrador CMS