– Politiuniformen er fortsatt lett gjenkjennelig med den nye funksjonelle arbeidsskjorta. Samme profilering og merking – og enda mer praktisk, står det i meldingen fra Politiets Fellestjenester.

– Politiskjorta fornyes

Publisert

Politiet tar nå i bruk en ny og mer funksjonell arbeidsskjorte, tilpasset den operative arbeidshverdagen.

– Endringen vil gi den operative uniformen et nytt uttrykk, sier Elisabeth Stø Flatla, seksjonsleder i Politiets Fellestjenester (PFT) i en melding på egne hjemmesider mandag.

Den nye arbeidsskjorta er utviklet spesielt for politiets operative tjeneste – og skiller seg fra den eksisterende lyseblå skjorta i farge og kvalitet.

Ny arbeidsskjorte, ny farge

– Fargen på den nye arbeidsskjorta – sort med blåskjær - harmonerer med den øvrige operative uniformen. Skjorta er produsert i et fleksibelt og holdbart tekstil som er spesielt utviklet for det norske politiet, står det videre i meldingen.

Stø Flatla forteller at flere land allerede har tatt i bruk tilsvarende skjorter i sin polititjeneste, blant annet Sverige og Island. Forsvaret har også brukt en liknende skjorte i en årrekke.

- Både tekstil og funksjon gir bedre arbeidshverdager for de operative.

De velkjente lyseblå skjortene vil fortsatt være i bruk i politiets administrative funksjoner. Av budsjettmessige årsaker vil det også være en overgangsfase med bruk av ulike skjorter.

Powered by Labrador CMS