Får statlige midler til fritidsfondet

Publisert
Stortingsrepresentant Anja Abusland (Sp).

I sitt siste møte før sommerferien vedtok bystyret å bevilge en million kroner til Fritidsfonnet for inneværende år. Nå får Kristiansand kommune 603.000 statlige kroner til formålet etter at regjeringen i revidert nasjonalbudsjett har bevilget 15 millioner kroner til lokale fritidskasser.

Kommunene har hatt anledning til å søke Bufdir om milder fra tilskuddsordningen, og torsdag ble det kjent at 100 kommuner og bydeler mottar tilskudd. Kristiansand kommune søkte om 700.000 kroner og får nå tildelt 603.000.

– Gi flere mulighet til å delta

Senterpartiets Grethe Holberg er 2. kandidat ved det kommende lokalvalget.

– Den høye prisveksten rammer de med lavest inntekt hardest. Dette kan gå utover foreldres mulighet til å betale for barn og unges fritidsaktiviteter. Mulighet til å delta i fritidsaktiviteter betyr mye for den hvert enkelt barn, men gir også hele samfunnet gevinster på sikt. Vi må forebygge at barn og unge faller utenfor senere i livet, sier stortingsrepresentant Anja Abusland (SP) i en kommentar til N247 torsdag.

– Vi må sikre at barn og unge ikke slutter med fritidsaktiviteter fordi foreldrene har dårlig råd, og vi må gi flere barn mulighet til å delta. Gjennom Lokale fritidskasser kan kommuner søke om tilskudd til å blant annet dekke deltakeravgifter for barn og unge i faste, organisert fritidsaktiviteter. Det er et godt og målrettet tiltak for de barna som trenger det mest. For å sikre at pengene når raskt ut og dekker godt vil styrkingen til lokale fritidskasser i RNB gjøres gjennom en egen midlertidig tilskuddsordning som alle kommunene kunne søke på, tilføyer Abusland.

Senterpartiets Grethe Holberg er 2. kandidat ved det kommende lokalvalget.

– Dette er en god nyhet som kan være til nytte for mange barn og unge. Barn og unge fra familier med lavinntekt kan få dekket kontingenten sin i den fritidsaktiviteten de går på, eller har lyst til å begynne på. I Kristiansand vil flere hundre barn kunne få dekket kontingenten sin. Det å være en del av et fellesskap er viktig for barn og unge, også på fritiden. Dette viser at det nytter å være ett styrende parti, Senterpartiet lokalt vil jobbe videre med å sikre at familier med lavinntekt kan kjenne på inkludering og deltakelse i fritidsaktiviteter, sier Holberg.

Powered by Labrador CMS