Finansminister Trygve Slagsvold Vedum.
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum.

SV sa ja til folkeavstemning

Publisert Sist oppdatert

Onsdag ettermiddag skriver VG at SV har sikret folkeavstemning i Søgne-saken.

– Vi har gjennomført en grundig prosess i SVs stortingsgruppe, for dette er ikke en enkel sak. SV gikk til valg på at tvangssammenslåtte kommuner skulle få si meningen sin, skriver kommunalpolitisk talsperson i SV, Birgit Oline Skjærstad i en melding til avisen.

Dermed er det flertall i Stortinget for å vedta endringen i indelingsloven den 28. november.

TidligereVG skrev onsdag at Fremskrittspartiets stortingsgruppe ikke vil gå inn for en folkeavstemning for å splitte opp Kristiansand kommune. I følge avisen har Rødt sagt at de vil støtte lovforslaget om avstemning fra regjeringen, og per i dag mangler det ett mandat i stortinget for å få vedtatt forslaget.

– Det kan komme fra enten SV eller Pasientfokus. SV har diskutert saken onsdag, men det er ikke sikkert at det gjøres vedtak i dag, skriver avisen.

– Det finnes svært mye FrP heller vil bruke 400 millioner på enn å lage nye kommuner og reversere mer. Nå sier FrP nei til mer reversering og pengebruk på dette, sa Helge Andre Njåstad kommunalpolitisk talsmann for FrP i en pressemelding etter dagens gruppemøte.

– FrP sin stortingsgruppe sa derfor nei til regjeringen sitt forslag om å gi staten en hjemmel til innbyggerhøringer som er laga for å eventuelt kunne splitte opp Kristiansand kommune igjen, skriver han.

Tidligere i dag meldte samme avis at finansminister Trygve Slagsvold Vedum er villig til å bruke 400 millioner på en kommunesplitting.

Stortinget behandler lovforslaget 28. november.

Powered by Labrador CMS