Søgne skole- og idrettssenter åpner offisielt førstkommende lørdag.

Kunnskapsministeren åpner Søgne skole- og idrettssenteret lørdag

Publisert Sist oppdatert
Kunnskapsminister Tonje Brenna.

– Ordfører i Kristiansand kommune, Jan Oddvar Skisland og fylkesordfører Arne Thomassen vil holde tale. Det blir også underholdning fra kulturskolen, Søgne Danseklubb, turnforeningen, barneidretten og Søgne Musikkorps, skriver Agder fylkeskommune i en pressemelding onsdag.

Åpningsfest

Åpningsseremonien starter inne i amfiet fra klokken 12.00. Det er åpent hus fra klokken 13.00-15.00.

Rektor Anita Ingebrigtsen Fredriksen ved Søgne videregående skole gleder seg til åpningsseremonien lørdag.

– Det er en gledens dag for barn og unge i hele kommunen. Her skal vi lære, vokse og utvikle oss videre sammen, sier rektor Anita Ingebrigtsen Fredriksen ved Søgne videregående skole i meldingen.

Skole og fritidsaktiviteter

Skolen ble tatt i bruk i januar i år.

– Det er fantastisk å kunne tilbringe skolehverdagen i topp moderne lokaler. Skolesenteret er også en sosial møteplass etter skoletid. Vi har gode arealer for undervisning, idrett og kultur. Det er et yrende liv og mye som skjer, fra tidlig morgen til sen kveld, sier rektoren.

– I tillegg til de topp moderne byggene er det flotte områder man kan treffes og oppholde seg utendørs. Vi ser at elevene og de ansatte trives her, sier Ingebrigtsen Fredriksen.

Et unikt samarbeid

Arly Hauge, fylkesdirektør utdanning i Agder fylkeskommune, trekker fram det unike samarbeidet mellom Kristiansand kommune og Agder fylkeskommune.

– Det å ha ungdomsskole og videregående skole under samme tak, er nytt og unikt på Agder. Vi ønsker at elevene kjenner på trivsel og læringsglede her, enten de akkurat har begynt på ungdomsskolen eller snart ferdig med videregående skole, sier Hauge.

Søgne videregående skole har plass til 600 elever. Noen av utdanningstilbudene ved skolen er naturbruk, helse- og oppvekst, hudpleie, bygg- og anleggsteknikk, hverdagslivstrening og teknologi- og industrifag.

– Jeg mener Søgne videregående skole vil være en svært attraktiv skole, som vil tiltrekke seg elever fra bydelen, kommunen og hele Agder, sier Hauge.

Powered by Labrador CMS