Prestegårdens små hemmeligheter

Publisert

Av kulturkonsulent Marit Gjertsen.
- Vi var så heldige å ha den kreative kunstneren Christian Sunde her for kort tid siden, og det var ikke bare i galleriet han utfoldet seg. Han har nemlig gjemt små skulpturer i og rundt prestegården. Se om du kan finne dem, oppfordrer kulturkonsulent Arild Røsstad. 
Ikke den eneste
Men det er ikke den enste hemmeligheten. Visste du at i Søgne gamle kirke er det en liten djevelskulptur laget i et annet århundre og en skjult engel som bare kommer til syne hvis du bruker blitz? Lokalhistoriker Jostein Andreassen viser deg hvor den er. Han tar deg også med på Bjørnson-vandring på en av kultursøndagene. Bjørnson giftet seg med sin Caroline i Søgne gamle kirke, mon tro om de kjente til de små hemmelighetene?
På prestegårdens omvisninger kan du også se miniubåten Biber fra 2. verdenskrig, som befinner seg i en fjellhule ved prestegården.  Og i samme området, bak amfiet, finner du rododendron-skogen til gartner Einar Ruud.
Navn til bygda
Søgne gamle prestegård er gårdsnummer 1 og har gitt navn til bygda. Stedet har røtter tilbake til førkristen tid og har vært sentrum i Søgne i hundrevis av år. 
- I dag som det er kultursenter har publikum mulighet til å bli kjent med stedet gjennom våre guidede, historiske vandringer, delta på kulturaktiviteter på søndagene eller utforske stedet på egen hånd. Det er bare å komme, sier Røsstad.
Sist oppdatert 05.07.2015 klokken 21.14 av Nicolai Prebensen
Søgnew gamle prestegård og Søgne videregående skole. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)
Powered by Labrador CMS