Redningsaksjon var treningsøkt for «Flekkerøy Bølgepadlere»

Publisert

Klokken 13.34 søndag meldte Agder politidistrikt at en person lå i vannet etter en kajakkvelt rundt 50 meter utenfor det populære turområdet Bestemorsmed ved Flekkerøy.
 
Ute på trening
Flere nødetater rykket ut, og snaue 20 minutter senere var aksjonen avblåst. Det var en observant turgåer som ringte inn om at en person lå i vannet, og som visst nok hadde problemer med å komme seg opp i kajakken igjen. I ettertid viste det seg at det var en av fire medlemmer i «Flekkerøy Bølgepadlere» som var ute på en av sine vanlige søndagstreninger som foregår mellom klokken 12.00 og 16.00 i farvannet rundt øya. Få timer etter hendelsen sier hovedpersonen selv, Carl Rynning Tønnessen følgende til N247;
- For vedkommende som ringte inn nødmeldingen, kunne det nok se dramatisk ut, så jeg skjønner godt reaksjonen. Men det var ikke dramatisk i det hele tatt. Vi var fire kajakker som dro ut for å trene, og det var høye bølger, noe vi er vante med, og som vi øver oss på jevnlig. Kall det gjerne for en brottsjø det vi møtte der ute, sier Tønnessen til N247 søndag ettermiddag.
 
Drakk kaffe sammen
- Bølgepadlere trener jo på å «gå i vannet» som vi kaller det. Det handler om to ting; Egenredning og kameratredning, det er stikkordene, sier Tønnessen.
Så skulle det vise seg at brottsjøen krevde noe mer enn egenredning, og da var det bare en ting å gjøre.
- Jeg lå litt bak de tre andre kajakkene, så når de ikke fikk øye på på meg, skjønte de at her måtte det til ei kamerattrening. Vi har på oss både hjelm og tørrdrakt, samt mobiltelefon, og vi drar aldri ut på sjøen alene. Så det er aldri noen fare på ferde, sier Carl, som kom seg greit opp på land sammen med kompisene sine.
- Og der traff vi vedkommende som hadde varslet politiet om hendelsen. Vi hadde en hyggelig kaffeprat i etterkant, sier Tønnessen.
 
Fem minutter
Selv mener han at han lå rundt fem minutter i vannet før de tre andre kom bort for å fullføre den nevnte kameratredningen.
- Den foregikk på akkurat samme måte som det vi alltid trener på. Og som sagt, jeg har forståelse for at vedkommende ringte. Der og da lå jeg alene med kajakken min, og innringer så ikke de tre kameratene som kom til etterhvert, sier Carl, som igjen minner folk om at på søndager er det trening for «Flekkerøy Bølgepadlere».
Hvis turgåere skulle observere personer med hjelm og drakt «kave» litt der ute i sjøen med kajakken ved sin side, er det bare klubbens medlemmer som er ute på trening, fortsetter han.
- Vi kan si det slik, ja. Så er vi aldri alene på trening. Egentrening følges eventuelt opp av kamerattrening, sier Carl Rynning Tønnessen.
Sist oppdatert 21.12.2020 klokken 21:45 av Nicolai Prebensen
Flekkerøy Bølgepadlere har base ute på Geiderøya på Flekkerøy (Foto: Arild Hansen)
Bølgepadlerne er ute i høye bølger og trener. Både på egen- og kamerattrening. (Foto: Flekkerøy Bølgepadlere)
Powered by Labrador CMS