Redusert kapasitet i E18-tunneler i Kristiansand

Publisert

Førstkommende helg (hovedsakelig søndag) blir det tovegstrafikk i ett tunnelløp i E18 Oddernes- og Baneheitunnelen i Kristiansand. Teknisk utstyr skal legges om, vegbanen skal graves opp og det skal asfalteres.
Lørdag kveld starter arbeidene med omlegging av elektroteknisk utstyr i det vestgående løpet i Oddernestunnelen. I Baneheitunnelen skal vi samtidig grave opp deler av vegbanen for utskifting av rør. I tillegg vil det foregå asfaltering i Baneheitunnelen.
For trafikantene betyr dette at det fra lørdag 23. september kl. 20:00 til mandag 25. september kl. 06:00 blir tovegstrafikk i de østgående tunnelløpene av E18 Oddernes- og Baneheitunnelen.
Trafikken vestfra flettes i østre enden av Vesterbrua. Det betyr at det er to kjørefelt østover på Vesterbrua som blir til ett før Baneheitunnelen. Trafikkmønsteret gjennom tunnelene blir det samme som det har vært hver natt i anleggsperioden. Av- og påkjøring i kryssene på strekningen er mulig.
Trafikken østfra ledes over i motsatt tunnelløp på Bjørndalssletta. Det vil da ikke være mulig å svinge av i Torridalskrysset, eller til Eg og sentrum (Festningsgata) fra Baneheitunnelen. Første mulighet for avkjøring fra E18 er på Gartnerløkka. 
Det blir samtidig ikke mulig å kjøre inn på E18 retning vestover fra Torridalskrysset, fra Eg og fra sentrum (Festningsgata/Stener Heyerdals gate). Påkjøring for de som skal vestover på E18/E39 fra disse områdene er på Bjørndalssletta og Vesterveien via Gartnerløkka.
Selv om trafikken vanligvis er mindre i helgene enn på ukedager kan omleggingen av trafikken føre til at det oppstår køer. For å lette på trafikken er det derfor fint om de som har anledning bruker andre transportformer enn bil.
Slik blir kjøremønsteret på E18 i kristiansand til helgen. (Foto: Statens vegvesen)
Powered by Labrador CMS